Back to Question Center
0

Шта треба да знам о истраживању кључних речи Амазон да постанем добар продавац?

1 answers:

Сваки искусан онлајн продавац на Амазон-у зна да истраживање може постати чврста основа за успјешно пословање са испорукама. И одмах се суочимо са тим - навике купаца на Амазону требају истраживања и дубинско разумевање, наравно, ако желите да се огласи ваших производа буду добро оптимизовани и приказани међу најбољим резултатима претраге. На крају - да бисте генерисали већи промет од одговарајућих кључних речи, тиме повећали своје конверзије. Али ствар је да, за разлику од главних претраживача (као што је Гоогле сам, као и Иахоо или Бинг), Амазонов алгоритам за рангирање претраживања има своје "специфичности на производима". То значи да се са становишта Сеарцх Енгине Оптимизатион (СЕО) не препоручује да се кладите углавном на Гоогле АдВордс-у, барем када се ради о истраживању кључних речи Амазон. Ствар је у томе што је планер за кључне речи прилично фино за разумевање правих трендова претраживања уживо купаца. Ипак, у исто време, овај основни алат никада не може ухватити потпуно прецизне податке потребне да би се савршено циљана селекција кључних речи за добро оптимизиране листе производа увек остајала на врху претраге.

Амазон СЕО и алгоритам рангирања производа

Хајде да истражимо дубље у ствар и видимо како А9 функционише (Амазон главни алгоритам рангирања претраге). С обзиром на то да се А9 заиста брине о повећању укупних куповина на овој популарној платформи за продају на мрежи, његова листа СЕРП-а заснива се на следећим основним факторима:

  • Фактор перформанси - значи да ће свака ставка са добром репутацијом и поузданом историјом продаје вероватније бити приказана ближе врху претраге Амазон производа. Кључне показатеље перформанси су ЦТР (клик-кроз-стопа), ЦР (стопа конверзије) и, наравно, реална нето продаја.
  • Фактор релевантности - претпоставља да је исправно направљен назив производа, опис и метке добро оптимизоване за кључне кључне речи (тј. Које одговарају захтевима за претраживање које живе купци желе) - такође ће имати јаке шансе да буду истакнуте у Амазоновом тражењу производа.


Истраживање кључних речи Амазон са специјалним алатом

Дакле, више индивидуалног приступа (уместо конвенционалне анализе кључних речи у СЕО). А фактор релевантности је управо оно о чему треба фокусирати прије било чега другог. Због тога препоручујем избор одговарајућег алата за кључне речи за Амазон и истраживање потенцијално победничких комбинација претраживања које могу стварати стварне конверзије са стварнијим пословима. Што се мене тиче, ја сам лично користио алат за истраживање кључних речи Сонар Амазон. Наравно, на вама је само да одлучите који алат или онлине оквир можете изабрати. У сваком случају, користећи Сонар, имам неке врло убедљиве предности, као што је скалирање брзе главне листе предлога врхунских перформанси кључних речи (што се чинило одличном полазном тачком), конкурентско истраживање (хватање врхунских претрага фраза - директно из водећи продавци су заиста били невероватни), драгоцени увид и размишљања о потенцијално победничким комбинацијама претраживања препоручене овде и сада, а још више.

December 6, 2017
Шта треба да знам о истраживању кључних речи Амазон да постанем добар продавац?
Reply