Back to Question Center
0

Висока интензивна обука код куће за мобилност и флексибилност

1 answers:

Обука о мобилности је веома важна. Током времена сазнање о предностима тренинга мобилности експоненцијално се повећава. Добра покретност штити вас од повреда и побољшава ваше здравље и издржљивост.

Шта је тренинг мобилности? Ко може да користи од њега?

Метода Макиа се односи на мобилност и флексибилност. Флексибилност подразумева опсег пасивне покретљивости одређеног зглоба - rohypnol tablet wikipedia. Мобилност значи управљање и контролу читавог спектра кретања зглоба. Постоје људи који су веома флексибилни, али и даље могу бити тешко направити дубоки чвор с само њиховом телесном тежином. Бити флексибилни и имају добру покретљивост су две различите ствари.

Бенефиције за обуку за мобилност Сви

Обука мобилности може буквално помоћи свима. То значи да вриједи радити на обуци за мобилност на основу сопствених циљева. На пример, ако желите да постанете спринтер из светске класе, није корисно вежбати превише. Често и екстензивно истезање има ефекат смањења еластичности мишића. Али, као део Метода Макиа, уколико желите да извршите поделу, значајно ће вам помоћи да постигнете нека кретања моћи.

Динамичко и изометријско истезање

Заиста, спринтер се препоручује мање пасивног истезања и концентрише се на држање својих мишића "отвореним" активним истезањем. Динамично истезање, изометричко истезање и комбинације ових су сви врло ефикасни начини промовисања способности тијела да функционише. Увек не стварно повећавају дужину мишића, већ уместо тога углавном модификују механизме регулације, реакције и инхибиције.

Динамичко истезање је контролисано истезање које се одвија у покрету, е. г. , технички усредсређени дубоки чучњаци подвргнути телесној тежини особе. Изометријско истезање је истезање које произлази из рада мишића, е. г. , када стоји на подијељеном положају који подстиче растезање. Ове комбинационе технике обухватају метод тенсион-релакатион и тенсион-релакатион + активни истезање.

Пасивно истезање је оно што заправо додаје додатну дужину мишићима. Међутим, мишићи би требали бити релативно "добро отворени" за пасивно истезање како би били ефикасни. Мишеви се могу држати "отвореним" чак и када врше интензивну обуку обављањем вежби активне мобилности.

Пасивно истезање значи да је опуштено док је у положају истезања, нпр. г. , стојећи и нагињати напред. Заправо, пасивно истезање треба укључити у обуку када је ваша намјера да стекнете већи опсег мобилности.

Ризик који је нарочито повезан са дугим (30 + секундним) пасивним истезањем јесте то што је напетост за заштиту мишића прекомјерно смањена и то резултира смањеном контролом над кретањем, посебно у крајњим тачкама кретања. Када се ово деси, ризик од повреда се повећава и када се истезање и у свим акцијама где се кретање креће или може ићи, близу екстремних тачака. Из тог разлога, пасивне протезе треба комбиновати са вежбама за развој контроле кретања. Овај принцип игра велику улогу у Метход Макиа-у где постоји потреба за широким спектром кретања и добром контролом кретања.

Обука о снази која укључује пуно подручје покрета

Понекад развој мобилности такође може бити значајно потпомогнут пуним тренингом снаге. На примјер, инфраспинатус мишићи рамена често су у тако слабом стању да се кретање рамена може ограничити. Када је то случај, када се ови мишићи приближе растојању, осећају да се неконтролисана ситуација приближава и "удари у кочнице".

Почните лагано

Требало би да започнете вежбе мобилности лагано, чак и само ради развоја! Када неки људи чују реч "истезање", повезују га са болом и гнусом.

Међутим, вежбе покретљивости не би требало да изазивају бол, и нису нужно лоше. Ако морате да натерате себе да нешто уради, тело добива поруку приближавања опасности, а исход није добар. Код пасивног истезања треба покушати да се усредсредите на проналажење стања релаксације, а када је активно истезање одржавање контроле посебно важно.

Разноврсна обука за мобилност

Метода обуке Макиа обухвата веома свестрану обуку за мобилност. У многим аспектима, вежбе снаге развијају саму мобилност, али то се може учинити ефикаснијим путем посебних вјежби мобилности.

February 16, 2018