Back to Question Center
0

Семалт: Мираи (ДДоС) изворни код и како се бранити против ње

1 answers:

Након развијања шифре који се користи за извођење великог хацк-а онлине, Артем Абгариан, Тхе Семалт Виши менаџер за успех купаца, верује да смо на почетку поплаве других онлине напада. Програмери кода дизајниранида циља на незаштићене међусобно повезане уређаје. Такви садржаји укључују камере, рутере, телефоне и друге уређаје који раде на додир. Код манипулишеих и претвара их у "ауто ботс", који потом усмеравају веб локације са намером да их куцају оффлине.

Веб безбедносни аналитичари зову код "Мираи" - safe grain. То је стајало иза нападачког нападасајт за безбедност блогера под називом Кребс Он Сецурити. Бриан Кребс је стручњак за безбедност и ветеран блогер. Нагласио је објављивањекод који се појавио на форуму хакера прошле недеље.

У једном од својих чланака, Кребс упозорава на повећане нападе на интернетуСтвари (ИоТ) уређаји. Хакери, одговорни за ове нападе, користе ове уређаје да бомбардују веб локације са захтевима, изградњу довољног саобраћајапреоптерећење сервера. Због немогућности презентације свих својих посетилаца садржају који им је потребан, веб локација се на крају искључује.

Хакери су раније користили ДДоС нападе како би избацили веб странице. ТхеВелика Британија је друга најтраженија нација након Сједињених Држава. 'ДДоС напада на одређене машине, сервере или веб локације. Они сусерије или мреже "ботнета" који раде заједно за обављање једноставних захтјева на веб страници..Траже информације истовремено ибомбардирајте га до те мере да преоптерећује и не може да функционише.

Ако хакер успије да одреди рањиви уређај који се повезује на интернет.Они могу искористити ове рањивости да би их поробили да би остварили контакт са централним сервером. Непознато за корисника, извршавајући нападкористећи ове уређаје знатно повећавају свој утицај.

У случају Кребс, напад ДДоС-а потопио је на сајт Кребс на безбедности са укупноод 620 гигабајта података до другог. Већ је довољно саобраћаја да се тренутно уклоне многе веб странице.

Власник Бриан Кребс извијестио је да се малициозни програм Мираи шири на ове рањивеуређајима пукним интернетом у потрази за ИоТ уређајима заштићеним подразумеваним фабричким подешавањима или хард-кодираним корисничким именима и лозинкама.

Порекло и власник шифре остају анонимни. Међутим, особа тоучинили су да се кодом користи корисничко име "Анна-сенпаи". Они су тврдили да су регрутовали и стекли контролу над хиљадама уређаја као њиховом арсеналу.У онлајн саопштењу, хакер је рекао да су противничке мере које су веб сајтови предузимали да би очистили своја дела учинилиефикасност малвера. Ипак, код наставља да регрутује веома много уређаја.

Захваљујући малициозном програму Мираи, стајали су милиони угрожених међусобно повезаних уређајаподложни су присилној контроли од стране хакера и претворени у ботнете за циљање веб локација. У разговору са МаилОнлине, Тони Ансцомбе из АвастБезбедност је рекла да сви уређаји служе као потенцијалне приступне тачке за хакере. Он доводи у питање начин на који произвођачи икорисници обезбеђују ове уређаје.

Један од најбољих начина на који корисници могу осигурати своје уређаје је задржавање њихових уређајаажурирани и остају у потрази за било каквим издањима произвођача. Друго, сигурно пријавите податке са корисничким именом и лозинком, одвојите сеод подразумеваних поставки је добар начин да обезбедите безбедност ових уређаја. Коначно, корисници требају користити било који сигурносни производ, који се примјењује на ауређај који може помоћи у спречавању напада.

November 28, 2017