Back to Question Center
0

Семалт Екперт предвиђа будућност сплетног стругања

1 answers:

Веб скрапинг је уобичајена техника за прикупљање података из мреже. То је само важно питање. То је једноставно неопходно. Информација је снага, а свака организација која је недостаје деформисана је, тако да веб скрапинг је крв на којој се покрећу све врсте онлајн предузећа.

Било да се ради о невладиној организацији, профитној организацији, стартупу, средњем предузећу или чак компанији Фортуне 500, дефинитивно ради на прикупљеним информацијама - servidor comprar. Дакле, важност сплетног стругања не може се превише нагласити.

Конкуренција у корпоративном свету никада није била тежа него што је сада. Играчи унутар различитих индустрија сада користе свако оружје на располагању за такмичење. У последње време организације су почеле да користе сплетно стругање као оружје за борбу против својих конкурената. На крају крајева, када имате више релевантних информација од ваших противника, имаћете предност над њима. Знање, кажу, је моћ. Иако је мрежа за скраћење попуњена бројним решењима, она се могу груписати у само 3 категорије и то су:

  • Изградите сопствену апликацију за вађење података или софтвер сами или запошљавањем програмера
  • Одлазак на услуге треће стране за стругање
  • Куповина генеричког софтвера за извлачење података

Сва три решења имају своје предности и мане. Осим тога, најприкладнија категорија рјешења за сваку компанију може зависити од потреба за пословањем по интернету.

Као и свака друга технологија, веб стругање ће се наставити развијати и развијати. Дакле, овај чланак се фокусира на будућност веб стругања. Прије него што наставите даље, неопходно је јасно ставити до знања да су мишљења из овог чланка о будућности сплетног стругања само шпекулативне и маштовите могућности. Имајући то у виду, овде, будућност веб екстракције се посматра из различитих перспектива.

Из перспективе вештачке интелигенције

Пошто се вештачка интелигенција користи у сваком сектору живота, верује се да ће се технологија у великој будућности искористити за сплетно скраћење. Другим речима, интелигентни роботи или машине ће се створити за праћење и скраћивање података на редовној основи за различите компаније.

Наравно, роботи се већ користе за скривање на вебу, али ниједна од њих не може да се суочи са великим променама на циљним веб локацијама без људске интервенције. На пример, ако се изглед промене циљног сајта промени, постојеће веб алатке за скраћење неће моћи да гребају место без корисничког подешавања алата. Ово неће бити проблем за будуће супер-интелигентне роботере за скраћивање веба јер ће моћи да користе своје дискреционо право да би се суочиле са било којом модификацијом својих циљних локација током веб скраћења уз мало или без интервенције људи. Они ће ускоро бити створени ако се већ не стварају.

Од угла Гоогле-а

Највећи веб скрапер је Гоогле зато што је његова основна делатност пузање и скраћивање веб сајтова и пописује све хостоване веб странице и све њихове везе. Из тога произилази да Гоогле може почети да пружа услуге претраживања веба. И ако то уради, то ће бити највећа и најбоља компанија за чишћење веба, јер већ прекида мрежу. Клијенти ће морати само навести УРЛ адресе циљних веб страница, а они ће добити све садржаје које им треба од Гоогле-а. На крају крајева, садржај свих веб страница већ је у базама података свог индекса.

Још један разлог за Гоогле да почне да врши услуге претраживања веба јесте да ће захтевати мало или никаквих додатних напора да би га убили. Компанија је преживео што је већ растављала веб странице . Имајући увек потребне податке у рукама, Гоогле ће понудити време за скраћивање веба које други провајдери услуга никада неће моћи да подударају.

Будући да ће Гоогле моћи да понуди услугу без додатних напора, може такође обезбедити конкурентне цене које ниједна друга организација не може подударати. Као и како компанија практично преузима индустрију претраживача, Гоогле ће на крају моћи да преузме и сектор за скраћивање веба. Шансе су добро у његову корист.

Из перспективе анализе и организације

Без обзира колико су скупи, ципеле су бескорисне за човека без ноге. Према томе, подаци можда нису од велике користи за организацију са слабим способностима анализе. Заправо, сами подаци нису толико битни, то је како га можете користити. Дакле, како компаније настављају да интензивирају своје напоре на веб претраживању, они ће такође почети да расипају више ресурса у ангажовању високо искусних аналитичара података или обучавају своје запослене у организацији података и анализу података.

С обзиром на исте податке, неке организације ће их боље искористити од других. Ово је само зато што имају људе са бољим вјештинама анализе података. Дакле, будућност сплетног стругања дефинитивно ће утицати на потребу за организовањем и анализом података.

Из безбедносне перспективе

Већина постојећих алата за веб скрапинг више не може бити ефикасна јер ће више организација наставити да интензивира напоре како би њихове веб странице биле немогоче скакати. До тада, само компаније које користе услуге треће стране за стругање или оне које су примениле високо софистицирани алат, и даље ће моћи да скину податке са других веб сајтова.

У закључку је важно да организације почну да се позиционирају за будућност сплетног стругања. Неки неопходни кораци које бисте могли размотрити су:

1. Требали бисте почети да радите на развијању сопствених робота на вештачкој интелигенцији која ће се руковати с вашим скраћивањем података ефикасно треба САДРЖАЈ.

2. Такође бисте требали интензивирати напоре како би се ваш сајт учинио веома тешким. Шта ако неки од ваших конкурената имају лак приступ садржају на вашој веб страници док не можете да их оштетите? Запамтите, што више информација о вашим конкурентима, то је веће шансе да их победите.

3. Такође би требало да почнете да радите озбиљно на побољшању ваше организације података и вештина анализе. То се такође може поредити са ратним ситуацијама. Понекад, можете се појавити на шифрованим информацијама ваших конкурената или противника. Информације неће бити корисне ако га не можете декодирати што је брже могуће. Изузетно искусни аналитичари података често препознају одређене трендове у сложеним подацима, па ћете можда морати запослити неколико њих.

Укратко, способност да припремите своју организацију за концепт великих података и будућност веб екстракције, играће значајну улогу у дугорочном успјеху вашег пословања.

December 22, 2017