Back to Question Center
0

Семалт Екперт: Питхон и БеаутифулСоуп. Сређивање страница са лакоћом

1 answers:

Приликом израде анализе података или пројеката машинског учења, можда ћете морати потребне податке и завршите свој пројекат. Питхон програмски језик има моћну колекцију алата и модула који се могу користити у ту сврху. На пример, можете користити модул БеаутифулСоуп за ХТМЛ анализу - appraisal value of car.

Овде ћемо погледати БеаутифулСоуп и открити зашто се сада тако широко користи у веб скрапингу .

БеаутифулСоуп функције

- Обезбеђује различите методе за једноставну навигацију, претрагу и модификовање раздвајања стабала, што вам омогућава да једноставно исечете документ и извадите све што вам је потребно без писања превише кода.

- Он аутоматски претвара излазне документе у УТФ-8 и долазеће документе у Уницоде. То значи да нећете морати да бринете о енкодирању под условом да је документ одредио кодирање или да је Беаутифул Соуп аутоматски детектује.

- БеаутифулСоуп сматра супериорним другим популарним парсерима Питхон-а као што су хтмл5либ и лкмл. Омогућава покушај различитих стратегија раздвајања. Један недостатак овог модула је, међутим, да пружа већу флексибилност на рачун брзине.

Шта треба да скријете вебсајт са БеаутифулСоуп?

Да бисте почели да радите са БеаутифулСоуп-ом, морате да имате Питхон програмско окружење (било локално или базирано на серверу) на вашем уређају. Питхон је обично унапред инсталиран у ОС Кс, али ако користите Виндовс, мораћете да преузмете и инсталирате језик са службене веб странице.

Требало би да имате инсталиране моделе БеаутифулСоуп и Рекуестс.

На крају, познавање и удобно рад са ХТМЛ означавањем и структуром је дефинитивно корисно јер ћете радити са веб-изворним подацима.

Увезивање захтева и БеаутифулСоуп библиотеке

Са Питхон програмским окружењем добро постављено, сада можете креирати нову датотеку (користећи нано, на пример) са било којим именом које волите.

Библиотека Захтева омогућава вам да користите ХТТП образац у оквиру својих Питхон програма, док БеаутифулСоуп добија скраћивање учињено са бржом брзином. Извозну изјаву можете користити за добијање обе библиотеке.

Како сакупљати и анализирати веб страницу

Користите захтеве. гет

метод за сакупљање УРЛ-а веб странице из које желите да извучете податке. Затим креирајте објекат БеаутифулСоуп или раздвојите стабло. Овај објекат узима документ из Захтјева као своје аргументе, а затим га разрађује. Са прикупљене стране, анализом и постављањем као БеаутифулСоуп објектом, можете наставити да прикупљате податке који су вам потребни.

Извлачење жељеног текста са анализиране странице

Кад год желите сакупити веб податке, морате знати како су ти подаци описани у Моделу објеката документа (ДОМ) на веб страници. У вашем веб прегледачу кликните десним тастером миша (ако користите Виндовс) или кликнете ЦТРЛ + (ако користите МацОС) на једној од ставки који чине дио података од интереса. На пример, ако желите да извучете податке о националности ученика, кликните на једно од имена ученика. Појављује се контекстни мени, ау оквиру њега се приказује ставка менија слична Инспецт Елементу (за Фирефок) или Инспецт (за Цхроме). Кликните на одговарајућу ставку Инспецт, а алатке за веб програмер ће се појавити у вашем прегледачу.

БеаутифулСоуп је једноставан али моћан алат за анализу ХТМЛ-а који вам омогућава велику флексибилност када стругањем сајтова . Када га користите, немојте заборавити да поштујете општа правила за скраћење, као што су провера услова и услова веб сајта; редовно прегледате сајт и ажурирајте свој код у складу са променама направљеним на сајту. Имајући ово знање о скраћивању веб локација са Питхон и БеаутифулСоуп, сада можете лако добити веб податке који су вам потребни за ваш пројекат.

December 22, 2017