Back to Question Center
0

Који фактори су алгоритам рангирања производа Амазон-а углавном кладити?

1 answers:


Као и код Гооглеа, Амазон алгоритам рангирања производа има пуно својих нијанси. Да не спомињем мистерију која окружује део његових понекад превише облачних фактора рангирања. Али данас ћу елиминисати све сродне неспоразуме, тако да ћете знати тачно шта треба учинити како би се добро позиционирао у амазоновом СЕРП производу.

Фактори рангирања Амазон производа

Већ је познато да главни претраживачи попут Гоогле користе спољне факторе за одређивање положаја рангирања за сваку страницу индексиран на интернету - die offerte. Између осталог, алгоритам рангирања Гоогле-а се фокусира углавном на профил повратне везе сајта, присутност друштвених медија, ауторитет за веб сајт / домен итд.Истовремено, Амазон алгоритам рангирања производа користи само интерне факторе без узимања у обзир офф-сите СЕО елемента. Због тога Амазон гледа на чисто унутрашње факторе, као што су стварна продаја, називи производа, исправна употреба кључних речи и комбинације комбинације претраживања дугих репа (најчешће у пољу за позадину), доступност производа, задовољство купаца, конкурентна цена, коментари купаца , итд. Али како да схватите на који начин Амазон заправо производи производе како би ваши били на почетку на првом месту? Постоји опћенито прихваћен приступ заснован на конверзији за рангирање производа Амазон, а испод ћу брзо проћи кроз кратак скуп својих главних елемената.

Приступ заснован на конверзији

За разлику од Гоогле-а који има више од 200 фактора рангирања, Амазон алгоритам рангирања производа није толико софистициран. У ствари, све је сасвим једноставно - што више људи направи клик за куповину с вама, то ће бити виша ваша листа производа ће бити рангирана на Амазон. Ствар је у томе што Амазон само жели да направи више продаје. Дакле, када се ваш производ добро претвори, природно ће се рангирати на исти начин. То је то!

Продаја

Још једном, с обзиром на то да Амазон у коначници тражи већу продају, успешније понуде за продају које сте испоручили,. То значи да су оне ствари које су добро продате доследно рангиране на врху СЕРП-а тамо. И они не морају нужно бити добро оптимизирани или оцијењени у исто вријеме. Међутим, обратите пажњу да алгоритам рангирања производа Амазон не сматра само Ваше недавне резултате продаје, већ и укупну историју продаје коју сте добили од првог успешно завршеног посла продаје тамо.

Спонзорисани производи

Хајде да се суочимо са њим - рангирањем више, нарочито оних производа који имају већу продају има смисла (барем са становишта овог онлине тржишта). А све је у питању практично сваки посао који можемо замислити, зар не? Иако, има одређени недостатак за Амазон продавце. Мислим да је ова ситуација врло слична онима са веб сајтовима који имају већи промет. Ставите једноставно, брже се ваш производ продаје кроз најновији временски оквир (продајна активност), боље и брже рангирање промоције које ћете имати. Као резултат тога, може постати стварно изазов за покретање нове линије производа или преживљавање на Амазон-у као продавача новинара. Зато понекад почевши од Амазон-ових спонзорисаних производа или ППЦ реклама постаје једини начин да се то разбије, то би био "рангирани јаз" и имали користи од кицкстарта са брзом продајном брзином.

December 22, 2017