Back to Question Center
0

Како направити повратне линије на прави начин?

1 answers:

Повратне линије су од суштинског значаја за било који онлине посао. Вебмастери су прилично нестрпљиви да добију повратне линкове на своје веб странице, јер могу допринети СЕО покушају и подићи ранг сајта. У светлу последњих последњих ажурирања Гоогле-а, власници веб локација су у страху да креирају повратне линије са ниским квалитетом јер могу да изазову пад рангирања и друге Гоогле санкције. Зато сви вебмастери траже високе ПР веб изворе за изградњу повратних линкова на њима. Број таквих ауторитативних веб извора је ограничен и тешко је добити могућности за повезивање са њима. Међутим, ако је немогуће да ваша компанија успостави пословне односе са високим ПР веб сајтовима, то није разлог да се укључите у технике спамми везе. Уместо тога, требало би да тражите друге више незахтевне начине за обављање великих ПР линкова - create your own infographics. У овом чланку ћемо размотрити како добити повратне линкове из Википедије сајта ПР10.


Википедија је током година постала велики проблем за већину продаваца јер је готово немогуће претерати овај извор на Гоогле. Међутим, овај вечни конкурент може донијети користи за ваше пословање у виду квалитетних долазних веза. Википедију могу користити продавци садржаја како за асистенцију са оптимизацијом претраживача, тако и за допринос мисији највећег образовног извора на свијету.

Људи често погрешно схватају улогу повратних линкова на Википедији. Већина њих сматра да је довољно додати своју везу на одељак "екстерне везе" ако је садржај релевантан за њихову веб страницу. Међутим, у стварности, то не даје никакав ефекат. Ако имате паметан приступ додавању ваших линкова у Википедију, то ће вам донијети пуно позитивних резултата. Напротив, то може проузроковати многе проблеме, укључујући додавање додатног домена као спам и забрањено је из Википедије.

У овом чланку ћу вам поделити неке најбоље праксе на Википедијским линковима. Дакле, ако се исправно уради, то и даље може бити од велике користи за оптимизацију претраживача ваше странице.

Како се повратне линије промениле на Википедију током последње деценије?

Википедиа је лансиран 2001. године као највећи образовни веб извор на свету. За то време нису биле толико популарне куповине повратних линкова и друге спамми линије. Због тога је било допуштено да сви креирају повратне линије на Википедији. Међутим, са Гооглеовим тешким вредновањем Википедије и његових повратних линија, вебмастери су брзо напредовали на СЕО ефект. Од тада, Википедиа је променила став према креирању повратних линкова на својим страницама. Да би се спријечило масовно нападање спама и кршење смерница Гоогле-а, Википедија омогућава постављање само нофоллов веза које не преносе никакав линк сок. Штавише, Википедиа креира повратну листу са циљем блокирања домена за које сматрају да је спам.

Иако нетфоллов повратне линије имају мање ефекта на СЕО него што се тичу оних, линкови из Википедије још увијек су један од најтраженијих на дигиталном тржишту. Може се објаснити високим ПагеРанк овог извора и Гоогле правилним односом према линковима из овог извора.

December 22, 2017