Back to Question Center
0

Да ли можете да ми покажете како су Гоогле ранг у корелацији са мојим базама база података?

1 answers:

Кроз посљедњу деценију, лавирски удио власника сајта и вебмастера изазвали су огромне мјере спаммиа и незаштићених повратних линија - све због виших позиција у Гооглеовим СЕРП-овима. Као резултат тога, пре око пет година главни претраживач је доставио свој први Пенгуин алгоритам за ажурирање - да започне пенализацију и де-индексирање неколико ПБН-ова (приватних блогских мрежа), аутоматизованих линија за генерисање линкова, линкера (размена), као и подизање црвена застава са гостима блоггинг за потребе изградње линка. Због тога чак и мало одступања од Главних смјерница Гоогле-а о небитним, спамовима или манипулативним линковима сада могу бацати вашу веб страницу или блог у рангирање казненог затвора.

Гоогле каже добре везе са лошим

Прва ствар која показује тесну корелацију између ваше базе података и рангирања у Гоогле-у јесте то што савремени свет мреже буквално је преплављен везама. Миријаде од њих генеришу онлине роботи. Неке су створене за распрострањену продају или намењене за индивидуално прилагођене послове размене. Истовремено, неке везе се могу савршено подесити да би изгледале што је могуће природније, а остало су те старе школске уредничке везе. Дакле, главни изазов за Гоогле је испитати базе података о свакој веб локацији или блогу - да би разумели ко игра поштену игру и заправо заслужује да буде рангиран тако високим.

База података и стварне акције

У ствари, када главни претраживачи попут Гоогле-а виде везу која показује пут вашој веб локацији или блогу, постоје само три стварне опције за сваку бацклинк имати. Мислим да се може препознати као валидно и вредно размислити у Гооглеовом главном алгоритму за претраживање. Истовремено, све може остати све исто - и неке везе могу бити препознате као потпуно ничне и неважеће - без икаквог утицаја са становишта СЕО-а. На крају крајева, ваша веб страница или блог би могао бити кажњен, с обзиром да се сумња да је део ваших веза у бази података базе података (или само једна од посебних веза) манипулативна или вештачка.

Хладне чињенице о бази података и базе података

Дакле, постоји одређена веза између стварне позиције у СЕРП-у и базе података. Али колико је то чврсто? Ево листе тачака које илуструју које спољне везе могу учинити са вашим рангирањем на скали.

  • веће позиције у СЕРП-у су у корелацији са бројем извора линкова у просеку око 30;
  • ова корелациона процена може изгледати још импресивније, с обзиром на то да и мање корелације не изненађују - с обзиром да се Гоогле може ослонити на око 200 рангираних сигнала;
  • преко 99% свих сајтова и блогова који су прегледани у недавним студијама случаја изгледало је да имају најмање једну улазну вањску везу;
  • око 22% појединачних страница је било добро пронађено без икаквих спољашњих повратних веза;
  • који имају више веза може се повезати са вишом позицијом, али клађење на њихов број, а не на квалитет, не значи нужно да ће ваша веб страница бити приказана на врху претраге Source .
December 22, 2017