Back to Question Center
0

Дицас Де Семалт: 8 Манеирас Де Протегер Сеу Сонтеудо

1 answers:

Откривање да је неко украо ваш оригинални садржај је болан и узнемирујући. Ви пишете засноване на знању које сте стекли запослењем или личним интересима или провели вријеме истраживању и прикупљању из различитих извора. Тада неко долази и ставља свој рад на својој веб страници са својим именом у обиласку. Можда ће потрајати времена да промене или преуреди речи, али очигледно је ваш посао - cusco machu picchu tours.

Разумевање важности заштите вашег садржаја, Андрев Дихан, стручњак Семалт Дигитал Сервицес објашњава начине на који можете смањити шансе за крађу вашег садржаја.

Плакари плагијата

Доступни су различити алати за аутоматско проверавање плагијата. Ови алати прегледају интернет и гледају ствари попут периодичних база података како би проверили плагијатирани садржај. Често идентификују одређене речи које су украдене и обезбеђују проценат плагијационог материјала у датом делу посла. Можете пронаћи бесплатне и плаћене алате једноставним претраживањем "Провера плагијата" у вашем претраживачу.

Креативне ауторске лиценце

Постоји шест врста ауторских лиценци за ауторско право. Они контролишу колико се вашег садржаја може користити, без обзира да ли неко други који користи ваш садржај мора да га приписује и да ли се може користити у комерцијалне сврхе или не. Ако само покрећете веб локацију, можда ћете желети да дозволите неку употребу вашег садржаја са неким ограничењима, јер се ваш рад који се појављује на другим сајтовима може привући људе на вашу веб локацију и повећати своје пословање. Урадите нека истраживања о различитим врстама креативних ауторских права и изаберите ону која најбоље одговара вашој тренутној ситуацији.

УордПресс Плугин

<п стиле = "лине-хеигхт: 1..5; тект-алигн: јустифи; "> Међу многим плугинима доступним из ВордПресса постоји и један који се зове ЦопиПротецт. То ради само оно што њено име каже - штити ваш садржај од означавања, копирања и пасте на неком другом месту. Лако је инсталирати и, за разлику од неких других алата који раде исту ствар, неће утицати на ваш СЕО.

Заштитите свој ХТМЛ

Пређите даље од спречавања копирања и лепљења крађе онога што се појављује на вашој веб локацији заштитом кодирања иза ваше странице. ХТМЛ Гуард је софтвер који спречава хакере да приступе изворном коду и користе га на другим местима.

Користите водени жиг

Ставите водени жиг на све што објавите. Ако ово урадите, све што је преузето са ваше странице ће имати име ваше странице приложено њему.

Региструјте се са ДМЦА

Закон о дигиталном миленијуму из 1998. године дозвољава регистрацију у замену за способност стављања свог значка на вашу веб страницу. Ово упозорење претпоставља да су ваши радови заштићени ауторским правима и да се могу пријавити за крађу.

Држите оригиналне нацрте свега

То вам олакшава доказивање да сте ви оригинални аутор украденог посла. Као вођење пореске евиденције, чување оригинала свега што сте ставили на вашу веб страницу може вам доћи врло згодно ако се суочите са проблемима низ пут.

Учините одмах

Ако неко украде ваш садржај са ваше странице, пријавите их што је прије могуће. Одмах се обратите њиховом вебмастеру. Објасните им своју креативну лиценцу. Објасните своје ауторско право. Ако не успију уклонити плагијатирани садржај, пријавите их ДМЦА. Брзо ће доћи до прекршаја.

Немогуће је гарантовати да ваш тежак рад неће бити копиран, али ако пратите горе наведене кораке, можете смањити шансе да се то догоди.

November 28, 2017