Back to Question Center
0

Цоол Савјети од Семалт о томе како блокирати Спам Спамера из Ваших Дневника

1 answers:

Такође познат као спам дневник, реферрер спам је техника спамдекинг која укључује прављење вишеструких захтева за сајт користећи УРЛ лажног реферера. Спамери користе лажне реферрер УРЛе за слање захтева на сајтове којима желе да оглашавају. На дуге стазе, спамери на крају зарађују велике износе новца у вези са накнадом за оглашавање.

Иван Коновалов Семалт Менаџер успеха купаца каже да се у савременом свету садржаја и дигиталног маркетинга дневно јавља велики број лажних спамера. После циљања на датотеке дневника, нежељена пошта чини бескорисне и небитне ваше датотеке дневника. Када је реч о дигиталном маркетингу, датотеке дневника играју веома важну улогу помажући вебмастере да анализирају број корисника који посјећују своју веб локацију и период трајања сесије.

Како реферрер спам ради

Узимање Гоогле-а за спам спам је очигледно - question mark folder macbook. Као да је наведена као техника црне шешир, Гоогле пенализује вебмастере и блогере који искористе реферрер спам како би повећали саобраћај на својим веб страницама и високо позиционирали алгоритме претраживача. У скорашњој прошлости, неки блогери и вебмастери су приказали реферере на свакој страници својих веб локација. Због разлога који су познати блогерима, листа најновијих реферера постала је саставни део многих сајтова.

Паукови прикупљају садржај страница које посећују сваки дан за индексирање. Добар број паукера за претраживаче користи популарност линка за рангирање сајтова за њихове конвертирајуће кључне речи. Вебмастери и блогери искоришћавају ситуацију под претпоставком да линк УРЛ реферера који је уграђен у њихов садржај доприноси доста вредности..У циљу повећања промета на њиховим сајтовима, продавци користе софтвер да посете странице и сајтове користећи лажни реферер заглавље.

Лажни посетиоци скевују извештаје објашњавајући како су потенцијални корисници пронашли страницу, време трајања сесије и број примљених посетилаца. Као продавац продаје, можда ћете завршити увидом како се ваше рангирање драстично смањује због коришћења нежељене поште. У већини случајева, Гоогле потпуно уклања вебмастере користећи трикове и технике црне клупе са ранг листе претраживача.

Уклањање спамера реферрер из ваших датотека дневника

  • Употреба референтног дневника без индексирања

Вебмастери и продавци садржаја имају своје омиљене технике за уклањање спамера реферрера. Употреба референцера који није индексиран је најједноставнији од свих. Немојте приказивати или укључивати реферере на све странице доступне на вашој веб локацији. Ако не укључите реферрер спам на странице вашег сајта, претраживачима ће вам се наложити да игноришу свој реферални дневник.

  • Коришћење .хтаццесс датотеке

Ако сте идентификовали сумњиву УРЛ адресу на вашој веб локацији, размислите о давању датотеке .хтаццесс конфигурацијском датотеку. Ова конфигурациона датотека једноставно црне листе и блокира пријаву нежељене поште са ваше веб локације. Да бисте извршили датотеку .хтаццесс на вашој веб локацији, покрените Апацхе са мод-преписом. Вебмастери који користе .хтаццесс датотеку лако блокирају нежељену пошту поријеклом од порнографије, коцкања, финансирања или било које друге специфичне локације.

Неке технике су развијене како би блогери и продавци блокирали спам спамера. Комбинација .хтаццесс конфигурационог фајла и не-индексираног рефералног дневника савршено функционише за многе вебмастере и дигиталне продавце. Немојте дозволити да спрјечите спам да би ваш лог фајл био бескористан. Користите горе описане технике да блокирате спам спам.

November 30, 2017