Back to Question Center
0

Да ли локација сервера утиче на ваше пословање? Експертиза из Семалт

1 answers:

Онлине маркетинг је сложен процес који вам омогућава да досегнете милионе потенцијалаклијенте у малом временском оквиру. Предузећа и предузетници бирају онлине тржиште због свог бесконачног потенцијала у постизању новихклијенти глобално. Многе компаније су успеле својим дигиталним маркетиншким кампањама, захваљујући својим одличним гео-циљним вјештинама.

Овај успјех доводи до тога да су многи људи укључени у циљани СЕО. Као резултат, сајтвласници желе да њихова веб хостинг буде у одређеним земљама, у неким специфичним системима за управљање садржајем. У многим случајевима људи могупитати се како успјети у гео-циљању без кориштења физичке локације сервера.

Мак Белл, стручњак Семалт Дигиталне услуге деле тајне гео-циљања за предузећа.

На почетку, постоје важна разматрања која треба узети у обзир. На пример:

  • Како се бавити мултијезичним сајтовима са једним сервером
  • Како направити веб претраживаче да разликују други језик од дупликата
  • Како локација сервера може да утиче на СЕО
  • Какав је утицај локације сервера на мојој клијентској бази

Међутим, изгледа да локација сервера не утиче на е-трговинууспех више. Алатке за Гоогле вебмастере имају ЦДН-ове, које могу направити одређене филтере гео-циљања и осигурати да садржај достигне некециљане потрошаче низу линије, што би могло бити могуће само коришћењем идеалних локација сервера.

Како веб локације могу циљати једну земљу на једном језику

Модерни претраживачи попут Гоогле и Бинг поседују вебмастер алате, штонудите услугу усмеравања одређене врсте саобраћаја..У Гоогле алаткама за вебмастере, ова поставка је доступна у Сеарцх Траффиц>Међународно циљање> Картица Држава. Држава коју желите да оптимизујете за циљање биће приказана у падајућем менију. У неким случајевима,веб програмери могу да изаберу план хостинга који има домени највише домене. Овај ЦЦДЛ може садржати УРЛ адресу веб сајта као што јеввв.мисите.де за немачки сајт. Претраживачи попут Гоогле-а аутоматски повезују овај домен са том одређеном земљом. У овом случају,такав веб сајт не може да се повезује са другим сајтом.

Међутим, неке веб странице користе генеричке домене највишег нивоа као што су (.цом, .орг, итд.).У овим случајевима, корисник има могућност креирања корисничког домена или поддиректорија друге државе. Ако не, претраживачаутоматски га повезује са другим параметрима као што су:

  • Повратак на страницу
  • ИП адреса сервера
  • Подаци о локацији из делова и
  • Релевантне информације из алатки попут Гоогле Ми Бусинесс

Могуће је поставити веб страницу у Шпанији и усмјерити све своје прилагођавањена немачки користећи Гоогле или Бинг Вебмастер алате. Када хостујете такве сајтове, важно је размотрити аспекат времена учитавања странице.Веб локација се брзо учитава када је корисник у земљи где послужитељ послује.

Штавише, веб локација може да циља читав свет. У овом случају Гоогле препоручујекористећи мени који није на листи у земљи, избришите избор. У недостатку овога, можда ће недостајати неке предности, нарочито збогаутоматски локални СЕО, који Гоогле ставља на веб локацију. Такође је веома важно користити мрежу за доставу садржаја (ЦДН). Ефикасан ЦДНстратегија даје један активни сервер чворови и чини локацију врло брзим.

November 27, 2017
Да ли локација сервера утиче на ваше пословање? Експертиза из Семалт
Reply