Back to Question Center
0

Ла Гуида Да Семалт: Врх Глоссари Цондизиони Огни Блоггер Довреббе Сапере

1 answers:

Да ли сте икада желели да добијете листу свих основних кључних термина које сваки блогер треба да зна? Да се ​​суочимо, има много тога да знамо о блогирању и онлине маркетингу. Имати референцу на страници биће врло згодна.

Срећом за вас, управо то је Андрев Дихан, стручњак Семалт Дигтал Сервицес је учинио за вас у овом чланку. Наћи ћете листу најчешћих појмова блогирања дефинисаних и уређених по абецедном реду за вашу удобност.

АдСенсе: је платформа засноване на огласима у власништву Гоогле-а. Блогери зарађују када људи кликну на АдСенсе линкове у чланцима и на огласима који се приказују на веб сајтовима или блоговима.

АдВордс: још једна апликација за рекламирање новца у Гоогле-у, где се блогери и власници веб страница плаћају по клику на циљану кључну реч.

Алека: је Амазон-ов алат за рангирање веб странице. Она индексира веб локације и дозвољава вам да знате који од њих имају највећи промет. Број је додељен сваком вебсајту на основу прикупљених информација. Што је ниже рангирање, то је популарнија страница.

Бацклинкс: су хипервезе пронађене у блог постовима и на веб-сајтовима који повезују ауторитативне веб странице. Гоогле користи повратне линкове како би помогао у рангирању веб страница.

Блацкхат Сеарцх Енгине Оптимизатион: бескрупулозне технике неетичко коришћене за повећање рангирања веба. Ово подразумијева мржњу према техникама као што су стављање кључних ријечи у текст и кориштење врата странице.

Блог: редовно ажурирани вебсајт са релевантним и ангажованим темама.

Домен: је име домаћина веб странице.

Феед: је средство за људе да примају најновије вести са омиљених сајтова и блогова. Два главна формата феед-а су РСС и Атом.

Гоогле аналитика: Гоогле-ова статистичка платформа за веб локацију. Омогућава вам да примате информације које се односе на специфичности ваше веб локације, нпр. количина промета на вашем сајту..

Индекс страна: почетна страница блога или веб сајта.

Линкбаит: је привлачни фактор који чини људе да кликну на одређене постове, видео записе или слике.

Мета ознаке: су једноставно ХТМЛ ознаке које указују на опис странице и кључне речи.

Ницхе: сужена предметна област на коју се блогер може усредсредити.

ПагеРанк: ранг веб-сајта или блог-а израчунат помоћу Гоогле-ових алгоритама.

Пермалинк: УРЛ одређене странице или блог поста.

Пошта: појединачни чланци или ставови који чине веб страницу или блог.

Про Блоггер: особа која остварује приход на мрежи са својим блоговима и зато се сматра професионалним блогером, ака блогером.

Оптимизација претраживача (СЕО): технике које се користе за повећање рангирања веб сајта на органски, етички одобрени начин. Када је веб локација или блог конфигурисан за СЕО, кажемо да је потпуно оптимизован.

Друштвени медији: веб платформе које омогућавају друштвену интеракцију између људи. То укључује и платформе попут Фацебоок, ЛинкедИн, Гоогле+, Инстаграм, Снапцхат и друге.

Претплатници: људи који се одлуче да се региструју на вашој веб страници или блогу да би добили редовне билтене или ажурирања путем е-поште.

Кључне речи: кључне речи које олакшавају људима да нађу оно што им треба на вашем сајту.

Вирусни садржај: популарни садржај без обзира на то да ли су видео записи, слике или постови које дели много људи у кратком времену.

Влоггинг: употреба видео формата за промовисање садржаја који би се иначе читали на блоговима.

Вордпресс: водећа платформа за блоговање на свету.

ВордПресс Плугин: постоје бројни додатци који решавају различите проблеме. Сваки плугин је део кода који се може уградити на ваш блог или на вашу веб страницу.

УРЛ: је акроним за Униформ Ресоурце Лоцатор. УРЛ-ови су линкови који ће вас одвести на одређену страницу и гледати као адресе за те веб странице или странице.

Ова листа није свеобухватна, али она вам даје најчешће појмове на које ћете доћи и најосновнији термини које сваки блогер треба да зна.

November 28, 2017
Ла Гуида Да Семалт: Врх Глоссари Цондизиони Огни Блоггер Довреббе Сапере
Reply