Back to Question Center
0

Савети Ван Семалт: Хое У Спам-Ботови Кунт Стоппен Ван Хет Версторен Ван Ув Аналитика-Вервијзингсинформатие

1 answers:

Започињеш да приметиш повећање рефералног саобраћаја на аналитичком рачуну вашег претраживача и Хоораи! Срећни сте јер неко повезује и кликне. Али, приликом детаљнијег испитивања, схватате да то није легитиман саобраћај. Заправо, ви сте најновија жртва реферрер спама, врста спамовања намењених претраживачима.

Ако су вас погодили ти боји за спамовање, морате их блокирати што пре. Алекандер Пересунко, менаџер Суццесс Цустомер-а Семалт , објашњава како добити праве податке из аналитике.

Морате имати у виду да нико од ових ботова није тражио да посете вашу веб страницу. И док су на вашој веб локацији, они чувају огромне количине ресурса намењених легитимним корисницима. Као резултат тога, легитимни посјетиоци су фрустрирани када покушавају да приступе вашој веб локацији и иду негде другде. Поред тога, спамери никад нису ништа добри кад год позивају.

Да бисте демаскирали спам мреже реферрера, морате идентификовати особу иза њих. Заједнички начин је да користите ВХОИС.нет. Листа честих спамера укључује:

    Иловевитали.цом (и различите варијације ТЛД-а)Ецономи.цоДародар.цом и друге повезане поддоменеСее-иоур-вебсите-хере.цом

До сада, вероватно се питате зашто спаммери стављају толико напора на пузање мреже. Различити спамери се ангажују у овим мрачним активностима из различитих разлога.

Ево неких топ спамера и разлога зашто то раде.

    Сее-иоур-вебсите-хере.цом

Ово је један од најгорих спамера свих времена. Бот користи реферрер спам за генерисање електрода..Шта нуди сајт? Веб спам. У суштини, постоје вебмастери који плаћају сајт да изврше веб спам да би произвели потенцијалне кориснике. Бен Сикес је особа иза спамминг домена. И он је довољно храбар да јавно прикаже своје податке ВХОИС-а.

    Економ, дародар.цом и иловевитали.цом

Ови сајтови имају једну сврху у виду: усмерити саобраћај на одређене трговачке локације као што су еБаи или АлиЕкпресс.цом.

Заустављање спамминг ботс претња

Идеалан метод чувања бота је блокирањем кроз .хтаццесс датотеку у коренском директоријуму вашег домена. Да бисте то урадили, морате копирати и налепити одређени код у .хтаццесс датотеку. Ова техника не само да спречава спамере да ометају вашу алатку за аналитику, већ и заставе ботс сваки пут када покушају да ударе ваш сервер.

Пре него што извршите измене у .хтаццесс датотеку у вашем директоријуму, важно је напоменути да је ово датотека која одређује начин функционисања вашег сервера. Ако направите грешку приликом преноса датотеке, то ће ометати функционисање целог сајта. Да бисте то спречили, размислите о прављењу резервне копије вашег сајта пре него што направите било какве промјене у датотеци.

Аналитички филтери

Коришћењем горњих метода не можете се ослободити свих спамера. Иако вас штити од будућих покушаја спамовања, не отклања штету која је већ учињена на сајту. Да бисте се решили историјских информација и помогли у филтрирању спам бот-а из одређених регија у будућности, размислите о подешавању аналитичких филтера.

Коришћењем ВордПресс-а како би спречили спамере

Такође можете да одаберете да користите ВП-Банов програм за ВордПресс да бисте спречили незаконите кориснике. Плугин вам омогућава да црну листу ИП адреса, ИП опсега, корисничког агента, реферрера УРЛ-а и корисничког агента приступате својим Вордпрес блоговима. Коришћење овог приступа је згодна алтернатива за веб администраторе који нису задовољни уређивањем .хтаццесс датотеке своје домене.

Боји нежељене поште утичу на оптерећење сервера, као и на безбедност, искривљавају податке аналитике од стране загушених легитимних корисника и фрустрирајућих маркетиншких напора. На великој локацији, 500 хитова месеци се можда не мења много. Али ако се то деси на локалном малопродајном објекту, анализа легитимног саобраћаја постаје тежак задатак. Због тога је ангажовање аналитике искусног стручњака ефикасна метода избјегавања збуњујућих података и доприноса напорима компаније.

November 28, 2017
Савети Ван Семалт: Хое У Спам-Ботови Кунт Стоппен Ван Хет Версторен Ван Ув Аналитика-Вервијзингсинформатие
Reply