Back to Question Center
0

Семалт дели савете о томе како спречити нежељену пошту

1 answers:

Спам је сада стална карактеристика нашег свакодневног живота. Од статистичких података из 2011. године, 77,8% свих примљених е-маила било је нежељене поште, што је велики број од свих десет емаилова. Нико не жели да има нежељену пошту пошто су неки иза крађе идентитета или вирусних инфекција. Лажирање и злонамјерни програми праве спам е-поште. На пример, од 319 е-порука, један је пхисхинг, а од 281 е-поште један је малвер - cheap virtual server us. Стога, нежељена пошта може значајно утицати на пословни систем.

Росс Барбер, Семалт Менаџер за успех клијената, нуди сљедеће начине како смањити број спамова који се постављају у поштанско сандуче.

1. Узимање неопходних мера предострожности

У већини случајева, пре него што спамер започне спамовање, они морају знати адресу е-поште примаоца. Због тога корисници морају да користе сложена корисничка имена да им отежају да их схвате. Софтвер који они користе нормално чине јасне и једноставне адресе. Поред тога, требало би да прегледате е-пошту пре него што започнете да га отворите. Ако е-пошта изгледа као нежељена пошта, добра идеја је да је обришете.

2. Избегавајте упуштање електронских адреса на мрежи

Роботи имају потенцијал да окупљају на хиљаде адреса е-поште са сајтова који чине е-маил адресе јавним..Узимање додатних мера предострожности када се придружите форумима или пријавите за промоцију производа је мудра одлука. Ако се морате регистровати за ове услуге, не треба користити пословне или кућне е-поште. Посебан е-маил за ту сврху ради најбоље.

3. Уверите се да није могуће скенирати е-адресу

У неким случајевима корисници морају оставити своје е-адресе на некој веб локацији. Стога стручњаци саветују људе да користе креативне пословне или е-адресе ако се морају пријавити на ове странице. Она осигурава да спамботи имају тешко вријеме да открију особну е-адресу. На пример, један је слободан да користи комбинацију знакова. Даље, опционално је да користите функцију за снимање слика за адресу е-поште. За оне који се упознају са различитим верзијама претраживача, употреба ЈаваСцрипт-а за динамичко конструисање приказа е-поште такође је применљива.

4. Блокирајте и пријавите нежељену пошту у Гмаил-у

Гоогле аутоматски открива нежељену пошту и ставља је у нежељену фасциклу. Да би Гоогле олакшао да изврши ово филтрирање, треба пријавити било који сумњиви е-пошта. Гмаил нуди функције где један клик на дугме "Репорт Спам" и одмах блокира. Кроз овај начин, сви е-маилови од тог специфичног пошиљаоца не дођу на било који начин на адресу особе.

5. Избјегавајте учитавање прилога у нежељене поште

Неки спам аттацхменти садрже увезене тројанце који могу заразити рачунар. Ови тројанци замарају рачунар у томе да је претплаћен на ланац расподеле нежељених порука. У другим случајевима, тројанац може да користи рачунар да дистрибуира нежељене поште спама контактима на листи е-поште или другима. Са таквом угроженошћу, спамер има листу контаката особе на длану и чини их жртвом спам е-поште.

Закључак

Да би се одржала сигурност рачунара, као и послова, стручњаци савјетују људе да користе сиг. За скенирање рачунара како би се осигурало да су бесплатни и сигурни од малвера. Други ресурси као што је ТоталСистемЦаре, обезбеђени од стране СафеБитес-а, одлични су када су у питању брисања нежељених датотека, убрзавање рачунара и побољшање перформанси.

November 28, 2017