Back to Question Center
0

Семалт Екперт: Гоогле Пројецт Схиелд помаже да избегне напад од хакера

1 answers:

Људи треба да почну препознати вредност коју велика предузећа представљају. Великапример је то што је Гоогле урадио за новинара који је био жртва великог ДДоС напада. Компанија је ушла и позајмила своје значајно рачунарствомоћ да се хак заврши.

Брајан Кребс је ветеран безбедносни блогер. Напад је почео када је изложиомрачне пословне праксе једне групе, који су се онда одмазили издавањем ДДоС (дистрибуираног одбијања услуге) напада на његов систем.ДДоС нису нови јер их хакери с времена на време користе. Међутим, овај случај је био другачији, а хацк је био јачи одикада. Кребс је признао да се раније бавио нападима ДДоС-а, али ништа од ове величине.

Артем Абгариан, тхе Семалт Виши менаџер за успех клијената, сматра да је разлог за то што хакери имају више оружја него икада раније на располагањуда изврше своје нападе. На почетку, најпопуларнији циљеви били су стари Виндовс рачунари. Обично би их наручили да усмеравају нежељену поштусаобраћај на месту жртве са циљем да га куцне оффлине. Уз разноврсност онлајн уређаја на мрежи, хакери сада имајувишеструке могућности за њихово ко-опстајање.

У случају Кребса, хакери су користили ботете да иницијализују напад. Тадапоравнали неке уређаје ИоТ (Интернет ствари) које припадају блогеру..То су углавном ИП камере, рутере и дигитални видео рекордери,који имају приступ интернету. Већина названих уређаја има или слабу или чврсто кодирану лозинку како би их заштитили од упада.

Веб страница Кребса је виталан извор информација за своју онлине публикубезбедносна заједница. Користећи различите опције које су им на располагању, као што је наведено горе, успели су да срушите сајт и то осигурајуостало је на неодређено време. ДДоС напад од хакера је нови облик цензуре. Напад је чувао информације од публике.

У овом тренутку се може питати где се Гоогле уклапа у све ово. Један однедавна ажурирања од Гооглеа су била да су покренули "Пројецт Схиелд". Иницијатива пројекта је да дође до спашавања новинаракао Кребс. Они спречавају да примају ДДоС нападе на своје веб странице.

Пројецт Схиелд новинару даје своје сервере тако да их могу користити за апсорпцијубило који злонамерни саобраћај усмјерен на веб страницу с намјером да га превлада. Систем није корисно само новинарима којипостају жртве хакера. Његова употреба такође се простире на оне земље које више пута садржавају свој садржај цензурисано користећи ДДоС нападе од својихвлада.

На почетку, Кребс је уговорио компанију познату као Акамаи да би се бринула о његовом садржају.Међутим, компанија за управљање садржајем више није могла да заштити веб страницу од великих напада попут овог. Друга компанијарекао је Кребсу да би врста услуге коју је пружио Акамаи коштао око 200.000 долара годишње.

За кратку кратку причу, напад на Кребсову интернет страницу је индикацијаважност коју људи треба ставити на сигурност веб сајта. Ако неко не користи Гоогле у ту сврху, друге компаније нуде исте услуге.Користећи то, власници веб страница значајно смањују ризик од ДДоС напада, јер их хакери сада користе као моћну цензуруоружје.

November 28, 2017
Семалт Екперт: Гоогле Пројецт Схиелд помаже да избегне напад од хакера
Reply