Back to Question Center
0

Семалт Екперт: Хацк Аттацк и његове импликације

1 answers:

Извештаји показују да су страни хакери били иза пописа у Аустралији. ТхеЗавод за статистику Аустралије покренуо је иницијативу за затварање система ради одржавања интегритета података. На даљње истраге,биро је тврдио да је попис пописа на интернету био жртва четири дистрибуирана ДДоС напада, свака од специфичне природе и различите тежине.

Ник Чајковски, виши менаџер успеха за купце Семалт ,објашњава зашто се овакве ствари догађају.

ДДоС напада

Напад покушава направити локацију која је недоступна корисницима тако што ће га поплавити са вишезахтева него што може да се носи - lima peru port. Захтеви за информацијама путем веб странице пролазе кроз сервер који одобрава и дозвољава појединцу да види страницу.Међутим, он се може бавити само одређеним бројем захтева. Преоптерећење може довести до потпуне неуспјеха услед срушења сервера, чинећи локацијупривремено недоступан. Напади ДДоС-а се ослањају на неколико уређаја који се шире широм свијета, па је и име "дистрибуирано". Групемеђусобно повезани уређаји познати су као "ботнети" од којих је сваки заражен малвером који даје хакера повратак уласка на сајт користећи удаљени приступ.

Разлози за коришћење ДДоС-а

Хакери могу користити ДДоС нападе из разних разлога. Међу њима су:

  • Хацктивизам. Хацктивисти користе такве нападе на протесте против одређених поступака од стране циља..
  • Изнуђивање. Познато је да су Цибер криминалци користили овај метод како би сте добили новацразмена за заустављање текућих напада.
  • Пословно такмичење ДДоС можда није легитимна пословна пракса, али јепонекад се користи да спусти или заустави перформансе веб локације конкурента.
  • Сцрипт Киддиес. Неки онлине корисници користе унапред направљене скрипте да вандализују онлинеактивности других као што су играчи.

Шта би хакери постигли од пописа ДДоС?

Пре свега морамо схватити да су хакери морали знати за могућерањивости пописа. Вероватно је било због великог саобраћаја који је био потребан. Због тога, сајт све више постајемета за прекоморске хакере да покажу како је систем аустралијске владе склони нападу. То би такође могло бити одговор на повећањејавне коментаре о њиховој безбедности и забринутости у вези са приватношћу Анди Хуррен је имао исте осећања, верујући да је ствар коју је направионеуспех заштите високог профила националног онлајн система. Међутим, мање је вјероватно да ће бити мотивисани за нападе да буду новац или подаци.Други могући разлози су незадовољни у иностранству хакери који се не слажу са системом или неким ко жели да покаже своје вештине хакера.

Да ли су подаци безбедни?

Напад ДДоС углавном фокусира своје покушаје срушавања сајта. Не циљаподатке садржане на сајту. Међутим, неки нападачи могу користити ДДоС напад да делују као преусмјеравање, одакле се онда могу извућикорисничке податке из мреже као што је случај ТалкТалк телеком фирме.

Будући разматрања

АБС чврсто верује да је главни разлог пописа локације пописа ДДоС напад.Може бити небројених разлога, али пошто АБС има више информација и зна шта треба потражити приликом одређивања извора и обимаоштећења. ГОСПОДИН. Хуррен, који је експерт за кибернетску безбедност, објаснио је разговоре између Аустралијске дирекције за сигнале и релевантнезаинтересоване стране се већ формирају. Могло би се лако открити извор напада, али сложеност напада може учинитиЗа њих је веома тешко указати прстом.

November 28, 2017