Back to Question Center
0

Семалт Екперт: Како се борити против злонамерних напада на Цибер

1 answers:

У 21. вијеку се доказала сигурност веб страница и веб апликацијабити примарна брига у дигиталном свету. Све компаније које се баве пословањем користећи технологију су осетљиве на наведени изазов.Неки бизниси већ су жртве Цибер Аттацкс док други и даље раде на све опаснијим онлине платформамахакера.

Франк Абагнале, виши менаџер успеха за купце Семалт Дигиталне услуге, има за циљ да упозоравају интернетске компаније о томе како да спрече Цибер Атаке њихових веб апликација или веб локација. Додатно,Такође су наглашени важни савети које компанија може да изврши у побољшању својих безбедносних мера. С тим у вези, то је најважниједа схватимо да чак и веће и успостављене компаније могу бити погођене хаковањем. На пример, Замота је хакован почетком ове године,и његове поверљиве информације и базу података корисника су погрешно користили хакери. Па како можете заштитити своју веб страницу од Цибер Аттацкса?

За почетак користите ажуриране апликације и софтвер. Готово сви власници сајтова имајучули су за Магенто, Јоомла и ВордПресс који имају опције за ажурирање које захтевају клик дугмета за преузимање или инсталацију најновијеплугинс и верзије. У том погледу, програмери и корисници сајтова упозоравају се да не бирају ниско оцијењене додатке јер нападачи могунамерно су их створили у циљу хакирања сајтова. ЦМС (Цонтент Манагемент Системс) заједнице као што су ВП (ВордПресс) иМагенто је до сада радио неуморно да обезбеди локације. Поред тога, ове платформе и даље редовно објављују сигурносне закрпевеб странице су робусније за безбедност на мрежи..Једна од најугроженијих области је управљање хостом. Међутим, саветује се онлине пословањекористити решено хостинг решење. Компанија хостинга води рачуна о сигурносним исправкама док користи пакет. Стога, предузећа увек могуостају сигурни од хаковања.

Заштита лозинком и упозорење представља други корак сигурности за веб локације. Онлинекорисници треба да креирају и одржавају јаке лозинке састављене од посебних знакова, абецеда и бројева, тако да их нико не може лако испробати.Истом белешком, власници и корисници сајтова могу инсталирати неке Гоогле повезане производе који спречавају крађу лозинки од стране других на мреживеб апликација или сајтова. На пример, Цхроме прегледач обезбеђује додатак под називом "Алерт за лозинку", који се може преузети иинсталирана слободно на готово свакој машини.

Треће, покрените алате на сајту који спречава ДДоС (Дистрибутед Дениал оф Сервице).ДДоС је тренд који се појављује за нападаче и спамере да шаљу лажни саобраћај на одређеном веб сајту, чиме је његов садржај недоступан.Огромна количина саобраћаја која чини локацију недоступним се шаље из више извора. У суштини, то је потенцијални ризик за све системена глобалном нивоу који су заражени и компромитовани тројанци и нападачи циљају један систем у исто време. Гоогле има производ под називом ГооглеСхиелд Пројецт за заштиту нових веб локација од злонамерних напада ДДоС-а. Услуга је доступна за бесплатну употребу путем малих онлајн редакција,нове сајтове и независне новинаре.

Коначно, користите наменски веб хостинг сервер. Посебан сервер је сигурнијинего дељени веб хостинг сервер са више локација истовремено. Он спречава власника сајта од злонамерних нападача који користе рањивостиједна страница за хакирање других веб страница хостованих на серверу. Размислите о коришћењу веб хостинг услуга које пружају заштитне зидове веб апликација за својехостинг серверс.

November 28, 2017
Семалт Екперт: Како се борити против злонамерних напада на Цибер
Reply