Back to Question Center
0

Семалт Екперт: Како зауставити референтну нежељену пошту која се јавља у Гоогле аналитици

1 answers:

Осигурање да има оптимизирана Гоогле аналитика је једини начин да се уверите у томаркетиншка кампања коју користи бизнис или појединац је ефикасна и да веб-страница ради како треба. Међутим, у процесуоптимизације Гоогле аналитике, постоје одређени аспекти који сигурно утичу на рад аналитике. Позиви за нежељену пошту су непријатни за већинумаркетинга.

Игор Гаманенко, Семалт Менаџер за успех клијента, желео би да усмери вашу пажњу да технички спам спамсе јавља у два облика: спам веб цравлерс и траффиц реферрал гхост:

  • Спам веб цравлерс. Већина су аутоматизовани процеси који индексирају веб локацију на исти начиншто Гоогле ради. Неки попут Гооглебота чине њихово присуство познатим и тиме искључени из извештаја аналитике. Остали који не резултирајустопа одбитка од 100%
  • Референци Гхост-а. Ови шаљу лажне ХТТП захтеве које имају потенцијалкреирајте спам реферале. Комбинују се са легитимним саобраћајем, али не долазе да посећују веб страницу, већ се рачунају у завршном извештају.

Разлози за стварање спам референци

Људи могу креирати спам реферале на веб страницу из неколико разлога. Можда је намерноили ненамјерно. Један од разлога због којих се спам референци појављују на веб локацији је због лијеног програмирања. Неки програмери не могу да завршекод за бот, до те мере да се не препознају правилно. Остали програмери не желе да имају аутоматске ботеблокирани протоколима које Гоогле поставља..Због тога, прикривајући себе као легитиман веб саобраћај, они дођу до сајта безинтерференција. Остали злонамјерни програмери се одлуче да користе спам реферале да би дошли до радозналости корисника и инсталирали злонамерни софтвер на својим рачунарима.Пошто ове везе изгледају искрено корисницима, они не налазе разлога да сумњају у њих.

Зашто су они лоши?

У највећем броју случајева, спам референци ометају податке које користи Гоогле Аналитицс,на тај начин представљају поремећене извештаје. Њихово присуство подразумева усмеравање времена да филтрира нежељене сесије, које би продавци могли иначе потрошитирадити друге производне сврхе на локацији. Без сазнања да локација заиста штити спам реферале, може се завршити сиромашнимизбори који могу утицати на СЕО оптимизацију и рангирање.

Заштита од спам реферрала

Када се идентификује могући проблем који произлази из начина на који Гоогле аналитика производисвоје извештаје, они могу покушати да их филтрирају из статистике. Међутим, ово није гаранција да се ови домени неће поновити.

Изненађујуће је то лако учинити ако се фокусирају на уклањање нежељенихаутоматизован промет. Проблеми који утичу на веб страницу, када су у питању спам реферале, налази се у ".хтаццесс" датотеци. Многи блогери сугеришуда појединци могу манипулирати самом датотеком како би се ослободили нежељеног саобраћаја. Међутим, то је врло технички фајл и садржи веомамноге поставке домена и преусмеравања. Због тога, једноставна грешка без јасности онога што треба учинити, може имати штетан утицајутицаји на веб страницу. Мудро је што су искусни програмери сигурно управљали датотеком.

Датотека .хтаццесс може блокирати све пајке и обрисати њихову историју са сајта.Ипак, препоруке духова могу захтевати више напора. Напредни сегмент у Гоогле аналитици долази овде приликом покушаја да се уклонинајгори од ових реферала.

November 28, 2017
Семалт Екперт: Како зауставити референтну нежељену пошту која се јавља у Гоогле аналитици
Reply