Back to Question Center
0

Семалт Екперт О Хацкинг нападима & ндасх; Како зашто?

1 answers:

Како се више људи окреће коришћењу интернета, појавила се заједничка пријетња - хаковање.У почетку, термин се односио на процес учења рачунарских система и програмских језика. С временом, термин је био лошшто значи указивање на могућност да заобилази рачунарску мрежу или безбедност система.

Игор Гаманенко, један од водећих стручњака Семалт ,узима у обзир разлоге и сврхе хакерских напада.

Уопштено говорећи, хакери на веб локацији раде на нивоу 5 врста напада на мреже и рачунаре. Ови укључују:

1. Дистрибутед Дениал оф Сервице (ДДоС) напада

Они су направљени да компромитују системе који немају адекватне сигурносне карактеристике ифокусирати на отворене портове, као и везе у мрежи. Обично ДДоС напади покушавају подривати систем слањем више захтевашто узрокује да мрежа или систем пада или искључи. Упркос томе, већина система издржава нападе и лако се опоравља.

2. Тројанац

Ово је софтвер који се прикрива као важан бесплатни софтвер или схареваре. Прикривени софтверчесто је свесно инсталиран од стране вебмастера који не зна шта софтвер заправо садржи.

Обично софтвер садржи функције које отварају задња врата вашег система како би то омогућилонеовлашћени приступ вашем систему кад год користите софтвер. Алтернативно, софтвер има окидач који се искључује од стране одређенихпојава или по датуму. Када се активира, софтвер искључује ваш систем или мрежу. Спиваре је мање штетан софтвер који јеобично се користе за прикупљање података који се касније продају тржишним компанијама.

3. Вирус

Ово је најчешћи сусрет сусрета са вебмастерима. На најосновнијем нивоу, то је азлонамерни програм који је способан да се реплицира. Примарни фокус вируса је да напада и уништи систем домаћина..ЗаједничкиПримери злонамерних програма укључују Фродо, Цасцаде и Текуила.

4. Вебситес

Ово су сјенчане локације које експлоатишу сигурносне слабости у одређеним веб технологијамада бисте подстакли ваш претраживач да се укључи у неовлашћене активности.

5. Црв

Ово је само-копирање малваре-а који крије драгоцене ресурсе у вашем систему до његапреоптерећује се и престане да функционише. Црви су дизајнирани за одређене врсте рачунара који их чине неефикасним према неким системима.

Дакле, зашто се веб хакери укључују у ове злонамерне активности?

1. Да бисте приступали и користили свој систем као Интернет Релаи Цхат за илегалне активности - од тадахакери се често ангажују у илегалним активностима, морају сакрити своје пословање. Да би то урадили, преузеле су сервере за чување илегалног садржајаили у сврху комуникације.

2. Да украду информације.

3. За забаву и забаву.

4. За особу са освете-тецх савременом особљу отпуштено из компаније или огорченог посла, ривали суврло вероватно да ће ваш систем уништити у нападу освете.

5. За публицитет - неки хакери воле публицитет и учинили би све да би се примјетили.

6. Да експериментишу или тестирају систем у неким случајевима, вебмастери захтевају стручњаке за ИЦТда сагледају своје системе како би идентификовали своје слабости у покушају да помогну у унапређењу сигурности.

7. Због поремећаја познатог као Аспергеров синдром. Људи који пате од овог стањасу антисоцијални, али су задовољени способношћу да се фокусирају на проблем у веома дугом периоду.

8. Из знатижеље..

9. Проверити колеге, супружнике, пословне ривале или чланове породице.

10. Да бисте стекли права хвалисања.

11. Као интелектуални изазов.

12. За финансијску добит - иако већина хакера на интернету то не чини за новац, неки сајберкриминалци зарађују тако што се баве преварама кредитних картица.

Људи у ризику од злонамерних напада

  • Компаније за интерну сигурност - ове фирме имају најбољу сигурност која их чиниатрактивна мета за хакере.
  • Вишеструке фирме - сајтови политичких странака и мултинационалне корпорацијеобично неодољив циљ за хакере који желе да стекну права хвалисања.
  • Свако са сајтовима, мада е-цоммерце сајт углавном циљају сајбер криминалци,хакери не смета затварати било који угрожени систем.

Како је сигурност веб сајта угрожена

Хаковање Веб локација може бити веома фасцинантно. Очигледно је да су компромитовани пословиимали индикацију хакирања, али нису мислили да ће се инфекција проширити на њихове веб странице. Приступ контроли вашег пословања значидобар посао. За приступ контроли, хакер прави низ покушаја вашег корисничког имена и лозинке. Ваши акредитиви могу бити пренетиод једног обима до другог кроз исправно пресретање које је направио хакер.

Други начин хакирања јесте рањивост софтвера. Није такоморају бити ваш инсталирани софтвер, али и ваши прегледачи. Хакер може добити приступ својим акредитацијама тако што преузима контролу над вашим прегледачем.

Као власник веб сајта, морате радити на томе како заштитити своју веб страницу од постојањахакован. Наглашавајући како посетиоци приступају вашој пословној веб локацији један је аспект који вам може помоћи да заштитите своју веб локацију. Уверите се да неПриказују се акредитиви. Своју веб страницу учините корисним тако што ћете поштовати безбедност вашег веб сајта.

November 28, 2017
Семалт Екперт О Хацкинг нападима & ндасх; Како зашто?
Reply