Back to Question Center
0

Семалт Екперт: Сегредос Де Цриар Цонтеудо Цомпартилхавел

1 answers:

Маркетинг садржаја је ефикасан начин за добијање садржаја испред публике. Иако је дијељење садржаја један од најважнијих дигиталних трендова, већина људи се не сазна шта то подразумијева. Кључ је развити садржај који има довољно вредности за дијељење.

Андрев Дихан, Семалт Менаџер Суццесс Манагер представља десет савјета који помажу било којој особи да стекне дељиве садржаје - google corporate mail hosting.

1. Истински велики садржај

Једини начин на који људи деле садржај је ако они могу пронаћи вриједност у њему. Велики садржај у овом контексту односи се на комбиновање релевантности и квалитета. Садржај би требало да буде веома релевантан за циљну публику и са највишим нивоом квалитета.

2. Бите Сизес Воркс Бест

Рад који је или превише технички или у потпуности губи читаоце или гледаоце, чиме се смањују стопе удјела. Садржај може бити дугачак, али читаоци такође треба да га сместе. На врху тога, требало би да има јасан наслов и сажет резиме. Говорећи о дугим текстовима, они морају бити подељени на читљиве одјељке.

3..Риве ин Дееп

Маркетинг продаваца не би требало да се оклева за дубље истраживање садржаја који пишу. Много је важно посебно ако покушавате да образујете другу у вези са одређеном темом, што такође доводи у питање релевантност. Ако је особа да подели информације, она мора одговорити на конкретно питање, детаљно, не заборавити да је разбије у мање комаде које могу читати.

4. Укључите Висуалс

Статистички подаци из ХубСпот-а указују на то да визуелни садржај добија више ангажмана на друштвеним медијима. То не значи да је потребно добити илустратор или направити инфо графикон за све садржаје. Уместо тога, садржај треба да буде визуелно привлачан једноставним додавањем главе или тхумбнаила релевантног за материјал.

5. Додајте цури изненађења

Продавци садржаја треба пронаћи вриједност у шокантном, али просветљивом садржају. Ако садржај жели да претстави кориснике шокова на прави начин, постоји велика вероватноћа да ће добити акције.

6. Инфо-графике имају велику вредност

Инфо-графика није једноставна нити јефтина за стварање. Ипак, ако неко може да нађе одређену употребу у свом садржају, онда би они послужили као главни дио стратегије кориштене за дијељење садржаја. Они су визуелни, лако је разумјети, а понекад и представљају "вов" аспект садржаја. Инфо-графика сумира о чему продавац садржаја говори, а ако их учинимо занимљивим, корисницима ће бити лако дијелити.

7. Узми аналитичко

Продавци садржаја требају бити сигурни да прате сваку ствар, а број акција који њихов садржај прима. Један од начина за креирање новог садржаја је базирати резултате претходне стратегије. Изградња успешне стратегије у прошлости обезбеђује успех у новом садржају. Добијање аналитичких података омогућава да се види шта ради за посао.

8..Укључи Хумор

Понекад је хумор тешко повући садржај. Осим ако неко не осећа добар смисао за хумор и разуме публику и зна шта им привлачи, продавац треба да избегава хумор или да га држи на минимуму. Стварање забавних ствари за добро може пасти и довести до губитка публике.

9. Прави садржај

Ако неко жели да створи квалитетан садржај да би се осврнуо на базу читалаца, они то морају учинити у потпуности. Људи могу њушкати продајне парцеле из садржаја. Он ствара перцепцију да неко има сродну агенду која може довести до депоније. Људи награђују искреност и воле да деле истински садржај. Они такође не издвајају садржај предузећа, докле год су напредни и искрени.

10. Позив на акцију

Продавци садржаја морају учинити њихов садржај лакшим дијелити, поготово ако пребива на својим веб страницама. Они могу додати друштвене дугмад, истакнути могућност дељења или тражити од људи да дијеле ако им се допало. То је једноставна акција која може учинити чуда за садржај.

Бонус: Интеракција с публиком

Ослобађање садржаја на тржиште захтева да се писац укључи. Има ефекат проширења животног циклуса садржаја. У процесу, продавци садржаја развијају значајне односе са својом публиком. Са таквом близином, лако је одабрати све празнине које могу испунити.

Закључак

Десет бодова делује као контролна листа. Човек не мора да има свој садржај одједном. Иако, ако садржај постигне неке од бодова на листи, он има већу вјероватноћу да их читаоци деле.

November 28, 2017