Back to Question Center
0

Семалт: Фронт-Невс Веб сигурност

1 answers:

Ако постоји нешто што људи могу научити од 2016. године, како се они могу заштититиод упада хакера. У покушају подизања свијести, Франк Абагнале, он Семалт Сениор менаџер успеха за купце, резимирао је седам врхунских вијести које су се обликовале ове године.

1 - logo designer pro software. Дропбок Хацк

Један напад од посебног интереса је Дропбок хацк, који је имао значајан утицај насвојим корисницима. То је резултирало широким покривањем медија јер је било милиона компромитованих корисничких рачуна. То је истакнут инциденткритична потреба људи да користе снажне и јединствене лозинке, као и кампању да компаније обезбеде такав захтев за своје клијенте.

2. Дин ДНС ДДоС напад

Дин је ДНС провајдер који је постао жртва хакирања 21. октобра 2016. годинеБоти Мираи обично се користи у ИоТ уређајима што је довело до застоја већих веб страница. Није тајна да хакери циљају ИоТ уређајезбог њихове вишеструке рањивости. Упркос томе, једна ствар коју су корисници научили из ове епизоде ​​је како небезбедно може доћи када се ухватипогрешне руке.

3. Закон о истражним овлашћењима у Великој Британији

Велика Британија је донела један од својих најконтроверзнијих закона, Билл оф Инвестигатинг Поверс, топовећава обим надзора у име смањења тероризма и побољшања сигурности. ИТ власти сада имају приступ евиденцијама корисникабез потребе за налогом, јер остаје нетакнута у систему дванаест месеци. Ово питање је покренуло дебате о владиним проверамаи равнотежа..Они такође постављају питања о томе колико се надлежност одвија пошто се односи на приватност.

4. Битфинекс Хацк

Цриптоцурренци је почео да прими масовну проверу безбедности након што су хакери стекли улазак уБитфинекс размена. Иако је фирма надокнадила своје кориснике, људи су започели поновно разматрање одлуке о улагању у Битцоинс од таквих врстарањиве размене никада не нуде компензацију. Ова тема није у потпуности извана из шуме док владе и банке почињу да прихватајуидеја о коришћењу биткоина као средство размјене валута у 2017.

5. Тхе Дирти Цов Екплоит

Дирти ЦОВ Екплоит је рањивост у Линук-овом кернелу који омогућава хакерсима да добијуадминистративне привилегије на рачунару најмање 5 секунди. Линус Торвалдс је известио да су били свесни свог постојања ипокушао је то поправити прије десет година. Она служи као пример колико се стари системски грешки појављују као критичне рањивости у савременојдигитални свет, који гарантује континуирано праћење сигурности система.

6. Рансомваре

Година 2016. године забележила је пораст у нападима. Циљали су низуорганизације, дајући јасну индикацију да нико није ослобођен напада на рансомваре. Подизање свијести о превентивним мјерама и сигурностису неки начини да се у будућности спречи корисницима од рансомваре-а.

7. ДАРПА Цибер Гранд Цхалленге

Цибер Гранд Цхалленге од стране ДАРПА има за циљ да позове тимове да хацк и патцх системрањивости. Ови изазови имају веома мало људских интеракција јер су углавном аутоматизовани

Будућност безбедности система у 2017. години

Нема говора о томе шта се дешава 2017. Међутим, хакери остају у потрази за њимавише рањивости. Хакери могу унапредити своје нападе како би циљали Тор мреже, и друге експлоатације и користећи софистицираније брендирањеу томе. Добра ствар је што је од неколико ствари које су напредовале 2017. године, безбедносна свест.

November 28, 2017