Back to Question Center
0

Семалт Инсигхт о процени садржаја маркетинга

1 answers:

Тржишне стратегије су увек потребне. Колико пута смо чули "СЕО је мртав?" Хиљаду пута. Међутим, развој СЕО-а није завршен, и даље се претвара у нешто другачије.

Тренутно, СЕО је недвосмислено повезан са маркетингом садржаја. Ако то радите исправно, то би требало да буде случај - auto zubak koprivnica info. Маркетинг садржаја успио је изградити свој бренд као један од важних у веб маркетингу. Ако можете да подигнете свој маркетиншки садржај са прилагођеним, релевантним и вредним материјалима, онда ћете добити награде у виду повећаног саобраћаја, вредности марке и, коначно, огромних повраћаја улагања.

Ник Цхаиковскии, менаџер за успех купаца Семалт , објашњава како најбоље искористити стратегију маркетинга садржаја за ваше пословање.

Како утврдити да ли користите предности?

На крају, велики утицаји и повећани саобраћај резултирају побољшаним стопама конверзације публике, што доводи до значајних профитних маргина..То је крајњи циљ. То је оно што га чини вредним.

Али, када се фокусирамо изван параметара површине, фактори који су заиста битни можда се не узимају у обзир. У осталим терминима, како можете оцијенити свој маркетинг садржаја и повезати с њим повратак на инвестиције?

Поједностављивање метрика

Када мерите континент за РОИ, морате да се запитате шта су ваши пословни циљеви и шта очекујете да остварите кроз кампању. Ваш одговор на ово ће информисати метрике на којима обратите пажњу. Неке од ових информација могу бити лако ухватити; друге информације могу бити компликоване и пружити свеобухватан увид у перформансе садржаја.

Што се тиче маркетинга садржаја, ево неке од метрика које треба да размотрите:

    Трошкови производње

Будите заинтересовани за импликације трошкова маркетинга на ваше пословање.

    Трошкови дистрибуције

Пратите шта трошите приликом ширења садржаја.

    Повећан приход

Повећање профита представља основу на основу кога процењујете одрживост ваше маркетиншке интервенције.

    Дубина померања и време проведено на веб страници

Одређивање ових параметара даје увид у то да ли ваша публика чита ваш садржај.

<имг срц = "хттп: // ранкекпериенце..цом / артицлес / имг / 1021-3.пнг "бордер =" 0 "видтх =" 300пк "стиле =" маргин-боттом: 20пк; маргин-топ: 30пк; флоат: лефт; маргин-ригхт: 40пк; "алигн =" абсмиддле ">

Како би коштало поређење са Гоогле Адвордс-ом?

Морате бити у могућности да оправдате капитал који улажете у маркетинг садржаја узимајући у обзир трошак реклама који се врши преко Гоогле Адвордс-а.

Уз то, имајте на уму да садржај треба попунити кључним ријечима које доносе највећи број потенцијалних потенцијалних потенцијала.

Корелација између времена куповине и првог контакта

Утврђивање колико дуго потенцијални клијенти траже куповину од тренутка када виде ваш садржај даје увид у ефикасност маркетинг стратегије.

Вирусни потенцијал

Одређивањем овога помаже да имате увид у који материјал најбоље продаје на друштвеним медијима.

Степен интеракције публике

Требало би да узмете у обзир број акција, твеетова, кликова и преузимања јер они приказују успех ваших маркетиншких интервенција.

Читање времена

Требали бисте пратити период који је ваша публика провела читајући одређени материјал.

Стопа лојалности

Одређивање садржаја који привлачи повратну публику говори обим о вашим маркетиншким стратегијама.

Дуготрајност садржаја

Требате утврдити рок трајања вашег материјала путем претплата, погледа и коментара.

И, наравно, узмите у обзир ангажовање публике и друштвене дионице као типичне друштвене медијске меритве. Наведене метрике су од виталног значаја за одређивање промета, зујања и утицаја садржаја.

November 28, 2017