Back to Question Center
0

Семалт: Како да будете сигурни да је ваш сајт сигуран од напада хакера

1 answers:

Пропуштање личних података је све већи изазов за кориснике интернета. Тхеинформације укључују слике познатих глумаца, податке о кредитној картици, владине податке, е-пошту и лозинке. То подразумевасвет хакера доминирао је на интернету на свим нивоима. Новинари можда не схватају како се њихови блогови или веб странице могу хакирати безинформације о кредитној картици. Међутим, хакери, желе да претворити необичне сајтове у злонамерне шпијунске ботове, вандализујући осетљиве кориснике,информације без вашег знања. Штавише, они могу да упаде у базу података новог сајта и манипулишу или уништавају важне податке иињектирати злонамерне везе или хост сервер за отмицу.

Ево једноставних корака које нуди Мицхаел Бровн, менаџер за успех клијента Семалт Дигиталне услуге, које можете користити за држање хакера у лежишту:

  • Пре свега, ажурирајте сав свој софтвер. Власник сајта мора осигурати било који деософтвер који они користе је ажуриран, без обзира да ли су њихови веб сајтови направљени од нуле или изградњом ДИИ веб локације на трећој страниплатформа на кључ. ЦМС провајдери као што су Јоомла и ВордПресс увек раде на објављивању редовних исправки и закрпе, што смањује софтверосетљива на хацкс. Зато, обезбедите да инсталирате исправке и покренете најновију верзију која подржава вашу веб локацију стално
  • Друго, креирајте слојеве сигурности око ваших веб локација..Баш као што трчишантивирус пре него што претражујете веб на рачунару, морате имати сигурносни систем који служи као прва дефанзивна тактика вашег сајтапротив напада. На примјер, Веб Апплицатион Фиревалл је важан одбрамбени алат. Намењен је инспекцији саобраћаја и разбијања било когзлонамерни захтев и тиме обезбеђују заштиту од напада бруталне силе СПАМ, СКЛ ињекције и Цросс Сите Сцриптинг-а.
  • Треће, пређите на Хипер Тект Трансфер Сецуре (ХТТП). ХТТП јепротокол сигурне комуникације који се користи при преносу осјетљивог садржаја између веб сервера и веб странице. Протокол додаје ССЛ(Сецуре Соцкетс Лаиер) и ТЛС (Сецурити Лаиер Сецурити) до ХТТП-а сајта и тиме обезбеђују сопствене податке и кориснике од напада хакера.
  • Затим, користите јаке лозинке и редовно их мењате. Постоји повећањенападача бруталне силе који правилно погађају корисничка имена и комбинације лозинки. Употреба јаких лозинки је тако ефикасан начинограничавања речника напада и бруталне силе. Поред тога, јаке лозинке су неопходне за админ, базе података и веб сервер.
  • На крају, учинити админ директоријима тешко уочити. Хакери имају приступинформације о веб локацији користећи изворне и инвадинг админ директорије. Они могу користити скрипте, који скенирају све директорије на вебусервер за издавање термина као што су 'логин' или 'админ', и компромитује сигурност вашег сајта уносом у те фасцикле. Стога, осигурајтеизаберите нешкодљиве називе фасцикли админ-а, који су познати само вашем тиму за развијање да би смањили потенцијалну повреду.

На крају, у свијету сигурности на мрежи, свака веб страница може бити хакирана. УспешанНапади су штетни за податке власника, поред компромисних информација корисника. Штавише, напади могу да изазову Гоогле и другепретраживачи на црној листи вашег веба како би избјегли ширење злонамјерних информација на вебу. Увек остати на страни опреза.Извршите најмање три основне кораке наведене у овом чланку како бисте избегли циљање хакера.

November 28, 2017
Семалт: Како да будете сигурни да је ваш сајт сигуран од напада хакера
Reply