Back to Question Center
0

Семалт: Како заштитити вашу веб страницу од скриптирања преко сајта

1 answers:

Већина онлине подухвата подлеже покушају хакера. Скоро свака особа посједује веб страницувећ више од годину дана има или ће доживети покушај хаковања. Ова рањивост доводи до угрожености многих појединаца. Блогери и власницивеб локација е-трговине треба да се чувају од ових фиктивних напада и да исправљају неке грешке кодирања, што резултира овим покушајима хаковања.Већина питања која се тичу онлине сајбер безбедности укључују хакере који покушавају да добију неовлашћени улазак на веб локације и да имају приступ пуноинформације, од којих се већина врти око података о клијентима као што су информације о кредитној картици. Неки други хакери могу извести незаконита дјела таквакако срушити веб страницу или увести непоштене технике конкуренције у платформи е-трговине.

Један од најраспрострањенијих напада на веб апликације је Цросс-сите Сцриптинг (КССС)напад. Овај хацк укључује напад на иницијацију код клијентске стране, која циља на покретање скрипте на веб локацију или на веб апликацију која користидиректан унос текста. Злонамјерни код употребљава различите задатке у оквиру тела кода, као и да шаље шифру жртвекодира на непознату тајну локацију која је позната само хакеру.

Артем Абгариан, виши менаџер успеха за купце Семалт ,нуди вашој пажњи различитим методама како функционише ова јава скрипта и како заштитити своју веб страницу од овог напада:

напад на цросс-сите Сцриптинг (КССС)

<п стиле = "лине-хеигхт: 1..5; тект-алигн: јустифи; "> Овај напад подразумева да жртва кликне на везу која покреће скрипту за куцање намноги прегледачи. Овај метод може користити друге методе као што су ВБСцрипт, АцтивеКс и Фласх, али је јавасцрипт обично због фреквенцијеупотребе на већини веб апликација. Овај напад укључује хакер који усмерава напад на неке улазне странице. Овај поступак подразумева ињектирањекорисног оптерећења у прегледачу жртве кроз клик на злонамерну везу. Ова фаза укључује бројне превара, као и неке ПТЦрекламне кампање за мамац и преклоп.

Потенцијалне пријетње

Са ЈаваСцрипт-ом, нападач може бити у могућности да шаље и прими ХТТПС захтеве. Тхехакер такође може бити у стању да добије лозинке и податке о пријављивању од стране корисника који никада нису сигурни, поготово када прикаче свој прегледач. Овохак може да доведе особу да изгуби све вриједне податке на веб локацији, као и подстакне лажне нападе као што су локација корисника, ИП адреса,микрофон, веб камера и други напади који су изворни за СКЛ ињекцију.

У другим случајевима, напад на Цросс-Сите Сцриптинг (КССС) може да преузме читав претраживачколачићи. КССС је сложен инжењеринг процес и може учинити да прегледач постане транспарентан слој. Као резултат, морате фактору неким дизајнерским карактеристикама ваше веб странице да је заштитите од КССС-а.

Заклучение

За било који е-цоммерце сајт, важно је заштитити вашу веб локацију од таквих хацксакао напад на скровиште (КССС). Овај екплоит је напад на иницијацију кода на клијентској страни, што не чини само рањиву веб локацију већтакође крајњи корисник. Хакер може бити у могућности да покрене скрипт на серверу, што може учинити им приступ приватним информацијама. Неки од начинада би се спречило напад на скроловање (КССС) на овом водичу. Можете бити у могућности да ваш сајт буде сигуран од КССС-анапад и такође штити сигурност својих клијената од хакера.

November 28, 2017
Семалт: Како заштитити вашу веб страницу од скриптирања преко сајта
Reply