Back to Question Center
0

Семалт: Кораци за заштиту вашег веб сајта од хакера

1 answers:

Један велики страх који власници веб странице морају живјети је идеја да неко измени својерадити или потпуно брисати. Изградња садржаја на веб локацији захтева напоран рад, а исто треба учинити и за заштиту.

Поред спровођења редовних резервних копија, овде је листа савета које је припремио Мицхаел Бровн Семалт Цустомер Суццесс Манагер, који ће вам помоћи да обезбедите безбедност вашег веб сајта:

1. Ажурирајте све платформе и скрипте

Међу најбољим стварима је да ажурирате све платформе и скрипте инсталиране у прегледачуредовно. Разлог је тај што ови алати често имају отворене кодове, који су доступни програмерима са добрим намерама као ихакери. Хакери на веб локацији могу порасти преко кода, тражећи било какве слабости или рупе које могу искористити за добијање уноса и контролевебсајт. Ажурирање не траје пуно времена за завршетак и помаже у ефикасном ублажавању ових ризика.

2. Инсталирајте безбедносне додатке где је то могуће

После претходно наведеног покушаја ажурирања, побрините се да прегледач има сигурностинсталирани плугини да спрече било какав покушај хакера да добију унос без дозволе. Сигурносни додатци адресирају слабости које су инхерентнебило која платформа и ометају све потенцијалне хакерске активности. Алтернативно, СитеЛоцк је алат који иде више миље да би био редованпраћење извештаја након што се избегавају покушаји хаковања. Ако се успјешност пословања ослања на правилно функционисање веб странице, онда је СитеЛоцкје вредна инвестиција.

3. Користите ХТТПС

Када користите ХТТПС, може се уочити да се у траци прегледача појављује зелени сигналупозоравајући да ће се на веб сајту пружити осјетљиве информације. Стенографска пет слова су важна индикација сигурностии да је сигурно доставити тражене информације..Ако се на сајту предузећа захтева од посетилаца да пруже своје приватне информације, ондаона мора да инвестира у ССЛ сертификат. Она долази са додатним трошковима, али иде дуг пут у изградњу кредибилности сајта и прављењато је сигурније.

4. Параметрирани упити

Најчешћи веб-хацкс који имају многе странице жртве су они који се односе на СКЛињекције. Ињекције СКЛ-а су важне у веб формулама или УРЛ параметрима који дају улаз у спољне информације за пружање информација кад суостало је отворено. Оно што се дешава је да веб хакери убацују код у базу података веб локација, што им омогућава да добију једноставан унос кад год сужелим. То је проблем за власнике веб страница јер требају заштитити приватне информације које клијенти верују њима. Параметрираноупити осигурати да је код кориштен за веб локацију фиксиран и тиме не нуди простор за додатке. Веб сајт хакери сматрају да је ово немогуће победити.

5. Политика безбедности садржаја (ЦСП)

Још један уобичајени медиј који користе веб-хакери користе цросс-сцрипт (КСКСС) напади. Преко њих успевају да клизају злонамерни ЈаваСцрипткод на странице веб сајта. Параметрирана стратегија која се користи заједно са ЦСП-ом која омогућава кориснику да дефинише домене које претраживачтреба да узму у обзир као легитимне изворе извршних скрипте када стигну на страницу довољно. Бровсер онда може игнорисати сведруге које нису укључене у листу директива дозвољених за измене страница страница.

6. Безбедне лозинке

Људи бирају да бирају лозинке које лако могу запамтити. Међутим, треба се потрудити да размишљате о сигурној лозинки.Што је лозинка дуже, то боље. Требало би да користи знакове, бројеве и слова. Очигледне лозинке постављају интегритетвеб страница у питању. На исти начин уведите исти захтев за лозинке које корисници користе.

7. Закључајте дозволе за директориј и датотеке

Свака датотека и мапа садржана на веб локацији имају скуп дозвола и контрола о томе ко може да их чита, пише или извршава. Доделикоји има приступ свакој од ових дозвола на основу корисника и групе којој припадају.

November 28, 2017
Семалт: Кораци за заштиту вашег веб сајта од хакера
Reply