Back to Question Center
0

Семалт: Лажни посетиоци сајта и како се њима бавити?

1 answers:

Сви вебмастери користе Гоогле аналитику за праћење својих посетилаца. Иван Коновалов Семалт Менаџер успеха за купце каже да ако примете шиљке у посетама на вашем Гоогле Аналитицс налогу, шансе су да је реферрер спам погодио вашу страницу. Нове веб странице и блогови добијају од 50 до 100 посета дневно, а ако статистика показује преко 200 посета неколико дана без одговарајућег СЕО-а, требали бисте бити свјесни проблема и покушати пронаћи своје рјешење.

Ваша прва мисао ће бити "мој промет постепено расте." Када копирате на те бројке, открићете да реферрер спам стварно ствара неред за вашу веб локацију тихо.

Одакле долазе посјетиоци

Већина веб локација и блогова добијају хитове са органског претраживања и сајтова друштвених медија. Неки од вебмастера се одлуче за реферале, а линкови наведених сајтова могу се наћи у одељку Канали у оквиру Гоогле аналитике - infographics download. Ако пажљиво посматрате, упознаћете да препоруке сваког дана расте и повећани реферали нису добри за вашу веб локацију. Повезивање са веб локација са малим квалитетом или одраслих је знак да је ваша веб локација у опасности. За неке, повећано упућивање је добра ствар, али заправо није.

Ко се повезује на моју веб страницу?

<имг срц = "хттп://ранкекпериенце.цом/артицлес/имг/2008-2..јпг "бордер =" 0 "видтх =" 250пк "стиле =" маргин-топ: 0пк; маргин-боттом: 0пк; флоат: ригхт; маргин-лефт: 40пк; "алигн =" абсмиддле ">

Идите на одељак Реферали да бисте препознали број страница које су вам послале промет саобраћаја током дана. Вероватно видите бесплатне-социал-буттонс.цом, дародар.цом, 4вебмастерс.орг и сањосестартупс.цом у овој области. Ако на Гоогле-у ове веб локације откријете да су заправо реферрер спамери и да вам свакодневно шаљу лажни промет. То значи да саобраћај који долази са ових рефералних места није ништа друго до бол за вас.

Спам реферрера је лажни захтев који је послат на вашу веб страницу помоћу сценарија који покрива ваш ХТТП реферер. ХТТП реферрер је део информација које је претраживач прошао када се крећете са једног веб сајта на други. Различити типови ће поставити ваш ХТТП реферрер на нежељене веб странице које имају за циљ да промовишу на интернету. Ако сте забринути због броја погодака које ваша страница прима или кликова на те линкове, никада не бисте требали посетити њихове веб странице.

Зашто је спам спам опасан?

Неке веб странице објављују реферере и фокусирају се на лежећи друге погодности за спамере. Када се подаци објављују на интернету, спамери добијају подстрек на своје веб странице. Изгледа да претраживач лако претражује њихове веб странице или блогове, сматрајући их легитимним. Упитник спам је опасан из следећих разлога:

  • Може да искриви ваш налог Гоогле аналитике, а број посета је увек надувани
  • Немогућност је да проверимо колико присталица посетилаца смо имали на нашем сајту
  • Повећава стопу одсуства на 100%, а трајање сесије је увек 0:00:00;

Гоогле и други претраживачи знају ове ствари и могу утицати на рангирање вашег сајта у наредним данима. Због тога су посете реферрер спама мало усмјерене на вебмастере. Морате предузети озбиљне мере против тих сумњивих сајтова пре него што буде прекасно и ваш посао се уништава на интернету.

November 30, 2017