Back to Question Center
0

Семалт објашњава како да обнови свој сајт након злонамјерног напада

1 answers:

Најизражајније искуство за власника сајта је злонамерни напад њихових веб страница.У овој ситуацији, програмери се подстичу да остану мирни и да одговарајуће извршавају коректне мере. Франк Абагнале, тхе Семалт Сениор менаџер успеха за купце, пружа кораке систематског опоравка хакираних сајтова. Идемо!

Прво, проверите свој рачунар за било који вирус. Ово је припремни корак који помажеда искључите могућност да ваш рачунар буде извор напада пре него што почне да се обнови. На овој белешци, стога, скенирањеваш локални рачунар за инфекције, малвер или вирусе треба да буде почетни корак - fake euro money for sale. Примјер препорученог скенера вируса је ЕУ-Цлеанериз Анти-Ботнет консултантског центра, Немачка. Иницијатива помаже произвођачу сајта да обрише било који злонамерни софтвер бесплатно. Поред тога, овоконсултантски центар одмах шаље број карте и контакт податке путем е-поште власнику веб локације у случају хакираних локација.

Друго, било која администраторска лозинка треба изменити. То је корак који осигурава хакеревише не може приступити вашој бази података, веб локацији или вебу. Лозинке се могу управљати од стране веб хостинг сервиса корисничког подручја и админ-асајта. Осим тога, заштита лозинком може бити побољшана приступом веб простора помоћу сигурносних протокола као што је Сецуре Филе ТрансферПротокол (СФТП), мијењање лозинки у другим сервисима и одабир најсигурнијих лозинки. Подразумевани услови никада не смеју да се користе каоадмин лозинке за веб безбедност.

Треће, користите пхпМиАдмин за ресетовање администраторске лозинке за веб локацију..Ако власник сајта није у могућностида би се пријавили у одјељак админ на њиховој веб локацији, хакери су можда промијенили лозинку или деактивирали рачун. У овом сценарију,лозинке у бази података морају бити промењене. Ово се може постићи кориштењем пхпМиАдмин-а за програмера који користе ВордПресс.

Оштећење треба да се процени у следећем кораку опоравка хакиране локације. То подразумеваоцењују ситуацију и планирају како наставити. Одредите заражене датотеке, било који компромис о осетљивим подацима и приступбазу података и ако су на друге странице на вашем веб серверу погођене. Поступак се може извршити помоћу Гоогле алатки за вебмастере.

Затим, вратите резервну копију и проверите малвер. У овом кораку, власник сајта требазамените све погодне датотеке са неинфектованом сигурносном копијом датотека. Поред тога, база података треба вратити из резервне копије уколико постоји могућностне могу се искључити хакери којима се приступа бази података. Само запамтите, две важне сигурносне копије су Јоомла и ВордПресс.

Ажурирајте теме, додатке, додатке и апликације. Хакери често користе безбеднострупе у екстензијама, плугин и теме. Стога, чим се обновљене сигурносне копије, све познате сигурносне рупе морају бити затворене ажурирањемсве теме, екстензије и апликације. Сваки додатак утиче на сигурност локације.

На крају, радите на уклањању сајта из црног листа. Иахоо, Гоогле и Бинг одржавајуцрн листе за сајтове заражене вирусима. Било који сајт који се налази на Гоогле црној листи, на пример, кажњава се са нижим рангом или чак уклањаиз индекса претраживања. Стога, након увоза чистих резервних копија и промене лозинки, обавестите претраживаче да их уклоните са црн листова.

На крају, напади на сајтове су део модерног онлине света. Ако је локацијаје хакован, програмери се можда осећају шокираним. У овом тренутку, важно је да останете мирни, јер сада знате шта треба учинити и ефикасно опоравитисајт.

November 28, 2017