Back to Question Center
0

Семалт: Све што требате знати о понављајућим нападима на безбедност веб апликација и начинима за избјегавање

1 answers:

Повећање малвера писаних циљаних прозора, а не Мац оперативнихсистем у прошлости оставио је многе технолошке гуруа питајући се о разлозима за тај тренд. Многи су тврдили да би то могло бити због јачинеМац, док су други то видели као резултат великог броја корисника Виндовс-а, чинећи га награђиваним за веб хакере.Нажалост, популарност Мац-а је дошла са повећањем броја тројанаца и сродних малвера са потенцијалом да му се повриједи.

Игор Гаманенко, менаџер успеха клијента Семалт ,фокусира се на потребу да заштити не само претраживаче већ и веб апликације.

Извори покретачке силе за веб-хакере

Када корисници дају информације за чување у вашој бази података, оне имају очекивањада ће остати поверљив. Оно што није познато је да веб-хацкер негде копа ваше веб странице и тражи слабеуказује на експлоатацију. Било који од наредних би могао да инспирише своје намере.

  • Докажите њихову способност заједници.
  • Узрок губитка ваше компаније путем уништавања базе података
  • Пилфер кориснички подаци.
  • Преузмите критичне информације за продају на црном тржишту. У овом случају,они не остављају никакве трагове и настављају са злочином у дужем временском периоду.

Разлози зашто веб хакери циљају апликацију

1. Популарност је главни разлог. Када изградите успешан интернетморају постојати конкуренти који се осећају превише и морају учинити све што је могуће да остане релевантно.

2. Политички разлози..То потврђују такве групе као Анонимни оркестарчије су мотивације за напад на владе и верске организације да дају изјаве.

3. Љути запослени се понекад удружују са странцима као резултат незадовољства.

Најчешће нападани хакерски напади

1. СКЛ Ињецтион напади

У овом случају, сврха напада на базу података је украсти, уништити или модификоватиКорисничке информације. На пример, хакерски сајт може прилагодити финансијске резултате компаније и такође украсти кључне информације о купцимакао што су бројеви кредитних картица.

2. Напади на скрипте за цросс-сите

Ово укључује убацивање злонамерног кода који се извршава на страни жртве.

3. Напади дистрибуираних напада одбијања услуге

Ово укључује генерисање хиљаду ИП адреса у циљу поплављања локације са саобраћајем.Ово чини локацију спорном или недоступном за одређени период.

4. Напади на фалсификовање напада на цросс сите

Корисник је дупед да преузме везу или слику током аутентичног сесије који помажеу извршењу злонамерних напада.

Начини заштите ваше имовине и корисника

Са веб апликацијама које су окружене свим горе наведеним рањивањима, нема програмеражели да ризикује своје напоре. Због тога је неопходно укључити превентивне мере од почетних фаза до финалних. Некирешења су прилагођена специфичним задацима, док су друга решења у току. Преглед кодова, њихових скенирања и програма за хватање грешакатреба да се изводе током целог животног циклуса апликације. Ако тражите решења специфична за напад, можете да изаберете да примените употребуЦАПТЦХАС-а, коришћењем ускладиштених процедура са аутоматским параметрима или коришћењем заштитног зида Веб апликације која надгледа и блокира потенцијалнапади.

November 28, 2017
Семалт: Све што требате знати о понављајућим нападима на безбедност веб апликација и начинима за избјегавање
Reply