Back to Question Center
0

Снага персонализованог корисничког искуства & мдасх; Маркетинг пракса из Семалт

1 answers:

Свака веб локација или велики бизнис је све о њиховим маркетиншким техникама. Већина е-трговине приступа циљима да преузме своје клијенте са Интернета. Као резултат тога, они унајмљују услуге дигиталног маркетинга као што су маркетинг садржаја, друштвени медијски маркетинг (СММ), бацклинкинг као и оптимизација претраживања (СЕО). Већина малопродаваца који имају онлине платформу могу да користе било коју од ових техника да направе богатство од све већег броја корисника Интернета. Ова ситуација објашњава зашто већина ауторских кућа изводе бројне тестове како би повратили повратне информације о томе како се сајт осећа или ради.

Ник Чајковски, виши менаџер успеха за купце Семалт , дели своје професионално мишљење о значају персонализације искуства клијента у циљу постизања успеха у маркетингу.

Гоогле је ажурирао алгоритам ове године у јануару. Неки од рангирајућих фактора с којима су се сложили укључују релевантност садржаја, намјеру корисника, мобилну пријатељство, као и укључивање инфо графике попут видеа. Корисничко искуство је срж интернет поступака маркетинга. Маркетинг премошћује јаз између продавца и купца. Оснаживање ваших запослених неким од алата и знања о дигиталном маркетингу може донијети добар ефекат на начин на који садржај веб странице утјече на одлуке купаца.

Неке предности персонализације

<п стиле = "лине-хеигхт: 1..5; тект-алигн: јустифи; ">Персонализација може помоћи компанији да остане на конкурентној позицији у вашој ниши. Посетиоци веб странице иду на то да ли су услуге добре или лоше. Ова ситуација значи да познавање ваше публике лично и давање огласа и садржаја, што је релевантно за њихове страсти може учинити да ваша веб локација има додатну предност на врху других веб страница. У другом смислу, ова персонализација може укључивати неке корисне савјете које могу учинити кориснику емоционално повезивање са брендом који промовишете. Као резултат, постоје бројни разлози због којих персонализација информација може бити корисна за вашу веб локацију.

Предузећа повећавају однос између предузећа и купаца кроз персонализацију. Ова техника може учинити предузећима да добију многе купце који конвертују свој обим продаје и ураде пуно новца од клијената са Интернета. Баш као и здрави односи, клијенти одлучују да се држе предузећа која покушавају да направе потез да би им стигла. Они морају изградити репутацију са компанијом тако да могу повећати обим њихове продаје, као и повећати одређену лојалност од купаца.

Аналитика и метрика су критични

Подаци су пресудни фактор при прикупљању информација за компаније. Приликом израде веб странице, важно је укључити методу у дизајну која може учинити да прикупљате вриједне податке за вашу веб локацију. Као резултат тога, може се пронаћи знацајан увид како би се прилагодили информацијама за блиско праћење клијента. У другом случају, е-маркетинг и друге СЕО технике захтевају од корисника да прими е-пошту која је лична. Општа електронска пошта убија морал купаца и теже да их избегну користећи одређену веб локацију.

Научите запослене да понуди најбоље услуге

Вашу маркетиншку екипу треба да припремите на њиховој одговорности пружања најбољег искуства клијента. Када особа развије интересовање из вашег огласа и кликне линк на вашу веб локацију, они желе да изврше куповину. Претварање тог интереса у акцију је од суштинског значаја. Овај ефекат захтијева одлично искуство купаца за адекватно извршење.

November 28, 2017
Снага персонализованог корисничког искуства & мдасх; Маркетинг пракса из Семалт
Reply