Back to Question Center
0

Стоп Спам! Семалт Екперт објашњава како заштитити своју е-пошту

1 answers:

У годинама од рађања интернета, један проблем и даље постоји упркос бројним напорима да га убије. Спам. Сви то мрзе. Свака платформа за е-пошту чини што је могуће како би је смањила, али питајте било кога, а они ће вам рећи да настављају да примају превише нежељене поште. Ово је делом зато што људи пружају информације о себи без стварног размишљања о томе. Не морате да се пријављујете на списак поште да бисте добили нечије спам листу. Они имају своје начине да вас пронађу, чак и без ваше директне дозволе.

Најбоља одбрана коју имате као корисник да смањите количину нежељене поште која се налази у вашој е-пошти скрива вашу е-пошту. То је концепт који није широко познат, али функционише. Лиса Митцхелл из Семалт пружа 5 убедљивих начина за то.

    Сакриј то иза теста

Сцр.им је бесплатна алатка која ствара јединствени УРЛ за своју е-адресу. Укуцајте своју адресу е-поште, а сцр.им креира УРЛ, као и кодирање за коришћење на друштвеним медијима, у ХТМЛ документима и на форумима. Ово избегава људе да копирају текстуалну е-пошту и користе га онако како то воле. Ако неко жели да вам пошаље е-пошту, кликне на УРЛ адресу која их води до теста који морају проћи пре него што добијете своју стварну адресу е-поште. То је тест који ботс и аутоматизоване скрипте не могу проћи.

    Сакријте га на слици

<п стиле = "лине-хеигхт: 1..5; тект-алигн: јустифи; ">Алати као што је Е-маил Ицон Генератор производе слике које укључују вашу е-адресу као ЦАПТЦХА слику. Такође хостује слику и, као што је сцр.им, обезбеђује кодирање за употребу на различитим локацијама.

    Борећи се

Свако може применити овај лов тецх метод сакривања ваше е-маил адресе са бота. То једноставно подразумева куцање сваког елемента ваше адресе као речи. Тако, на примјер, инфо@абц.цом изгледа овако кад је ушето - инфо у абц дот цом. Нема аутоматизованог процеса који ће то препознати као адресу е-поште.

    Кодирај је

Маилто Енцодер је пример алата који може извршити ово решење за вас. Када упишете своју е-адресу, алатка га декодира, стварајући низ бројева, слова и симбола који немају очигледну логику. Спамботс ће клизити поред ње.

    Немојте га дијелити

Посљедње рјешење је најлакше. Само не дајте своју е-адресу. Или неки људи постављају е-адресе које су управо за нежељену пошту. Трећа опција која потпуно избјегава дијељење е-поште је кориштење алатке попут ВХСПР! који вам омогућава да креирате привремену форму која ће проследити поруке вашој е-пошти. Ово је још један метод који користи ЦАПТЦХА. Да би послала поруку, пошиљаоц мора да прође ЦАПТЦХА тест.

Е-маил је омиљени начин комуникације за многе људе и ентитете ових дана. Било да комуницира са пријатељима и породицом, који живе далеко, контактирају потенцијалне послодавце или запослене, или се побрину да знате за све продаје који се одвијају у вашој омиљеној продавници, потребна вам је адреса е-поште. Не требате или желите спам. Пробајте било који од горенаведених метода да бисте ограничили количину нежељених порука које се појављују у фолдеру за пријем или нежељену пошту.

November 28, 2017
Стоп Спам! Семалт Екперт објашњава како заштитити своју е-пошту
Reply