Back to Question Center
0

Заштита од нежељене поште: Водич кроз Семалт

1 answers:

Већина е-порука има спам поруке у својим директоријима. Диференцирање спам-порука од оних из веродостојних извора је кључна потреба за сваког корисника.

Е-маилови нежељене поште могу садржати штетне тројанце или намеравају да предузму друге радње, које обмањују жртву која приказује прикривени задатак позив-а-акцију. Спамере добијају приступ вашем рачунару и шаљу вам е-пошту реклама које нећете вољети да видите. У неким случајевима, спамери могу успјети да преживе у систем рачунарске мреже. Овај ефекат може им омогућити приступ вјеродостојним е-поштама, што их може учинити легитимним особама. У другим случајевима, спамери могу послати неприкладан садржај дјеци укључујући порнографију.

Одлазак од нежељене поште је неопходан за појединца који ради на мрежи. Да бисте остали или скенирај нежељену пошту, Лиса Митцхелл, стручњак из Семалт , саветује вас следеће мере.

1. Користите софтвер за филтрирање нежељене поште

Постоје нека антиспамска софтверска решења која служе за блокирање нежељеног садржаја непознатих корисника. Ови филтери скенирају и откривају долазне поруке. Софтвер може блокирати е-пошту, која садржи спам и дозвољавају легитимним. Инсталирање овог софтвера за блокирање може бити позитиван ефекат на стабилност вашег веб сајта, као и побољшање неких ваших СЕО покушаја.

2. Имајте е-маил адресу за једнократну употребу

За особе са радном е-поштом или емаилом за блог, неопходно је користити бесплатну е-поруку за рад..Спамери могу бити у могућности да отму мрежу и добију е-пошту на веб локацији. У овом случају, могу послати своје поруке које садрже спамове е-поштама које не утичу на нечије информације. Спамери користе тактике као што су привлачење, огласи и фреебиес који могу лако ометати жртву.

3. Немојте кликнути на линкове у нежељеној пошти

Ове везе могу извршавати штетне задатке као што је убризгавање СКЛ-а или хватање вашег претраживача за злонамерне хацкс. У другим случајевима, ове везе могу да позивају кодове на паметним телефонима, што их чини да извршавају функције као што су ресетовање на даљину.

4. Филтрирај кредибилне и сумњиве СЕО алате

Са почетком интернет маркетинга, спамери имају ефективне СЕО технике, као и бројне алате. Они имају пуно успеха у аутоматизацији већине својих процеса, баш као и типични методи интернет маркетинга. Спамери имају аутоматске алате који им могу помоћи да искористе хиљаде важећих адреса е-поште.

5. Не отварајте прилоге у нежељене поште

Један од најлакших начина да се нападе тројанци је отварање прилога који садрже тројанце. Ово су алати који генеришу хакер који имају специфичне задатке које обављају на компјутеру жртве. Један од најчешћих начина кориштења спамера је слање листе, каталога или информација о возачу у облику датотеке документа у пошти.

Закључак

Свака особа која користи рачунар или мобилни телефон за приступ интернету је предмет спама. Спам е-поруке долазе од хакера са злонамерним болним намерама на својој мети. У зависности од рањивости и незнања жртве, ови е-маилови могу колонизовати читаво сандуче. Они могу утицати на начин на који сајтови раде и на крају краду од корисника. Одвајање од нежељене поште је важно. Нежељена пошта не само да може утицати на губитак компаније, већ и спустити веб страницу. Можете избјећи нежељене нападе користећи ове смернице. У другим случајевима, можете бити у могућности да откријете злонамерни е-пошту и избегнете га, чинећи спамеру да се одрекне свог е-поште.

November 28, 2017
Заштита од нежељене поште: Водич кроз Семалт
Reply